“Inmetseling” schatkist met toekomstwensen voor kindcentrum Ten Boer

Foto: Gemeente Groningen

Een aantal kinderen in Ten Boer gaan maandagmiddag om 15.00 uur een schatkist inmetselen, in het in aanbouw zijnde nieuwe kindcentrum in Ten Boer. In hun ‘schatkist’ zitten wensen voor de toekomst, meldt de gemeente.

Vertegenwoordigers van basisscholen De Huifkar en De Fontein, kinderopvang Kids2B, de gemeente Groningen en de aannemers zullen hierbij aanwezig zijn.

Voorafgaand aan de starthandeling van het nieuwe kindcentrum vorig jaar oktober zijn er archeologische werkzaamheden verricht waar de kinderen van de school aan hebben deelgenomen. Deze werkzaamheden hebben veel informatie opgeleverd over de geschiedenis van Ten Boer en deze plek.

Om volgende generaties ook zo’n prachtige opgraving te gunnen, hebben de gebruikers van nu, de kinderen, een momentopname vastgelegd in de vorm van tekeningen, gedichten en andere kunstwerken.

Die zullen ze maandag 15 juni met een kleine delegatie inmetselen op een strategische plek in de nieuwe school, zoals was afgesproken bij de eerste paal van de nieuwbouw. Deze schatkist is ‘hun’ starthandeling voor de (goede) toekomst van ‘hun’ school!

De bouw loopt volgens de gemeente volgens planning. Het kindcentrum is naar verwachting in oktober klaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden