‘De Wiardt’ nieuwe naam voor MFA De Wijert

Foto: Gemeente Groningen

De Wiardt is de nieuwe naam van MFA De Wijert. Donderdag werd bij het huidige gebouw van OBS De Tamarisk de nieuwe naam onthuld door wethouder Carine Bloemhoff in het bijzijn van een deel van de kinderen.

De naam , bedacht door Nathalie de Vegte, is een verwijzing naar “Behuisijnghe de Wiardt’, waar de wijk De Wijert naar vernoemd is. Nathalie won de prijsvraag voor een nieuwe naam en kreeg een cadeaubon.

Twee kinderen lazen hun brief voor die samen met andere brieven van kinderen in een ‘tijdscapsule’ werd gedaan. De kinderen overhandigden deze capsule samen met de wethouder aan aannemer Brands Bouw. De tijdscapsule wordt in de Wiardt begraven.

De Wiardt

De Wiardt komt aan de Van Lenneplaan en biedt straks onderdak aan de schoolkinderen van De Tamarisk, wijkbibliotheek Forum Groningen en kinderopvang Kids First. De verwachting is dat eind maart 2021 het nieuwe Hoofdgebouw wordt opgeleverd.

Ook de naastgelegen sportzaal heet voortaan ‘Sportzaal De Wiardt’. De sportzaal wordt naar verwachting half augustus in gebruik genomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden