Nieuwe plek in de buurt voor ondersteuning bij werk en scholing

Foto: Gemeente Groningen

De gemeente opent dinsdag 2 juni in de Wegwijzer aan het plein Oost in Beijum een plek voor vragen en ondersteuning over werk, maatschappelijke activiteiten of het volgen van een opleiding. Inwoners uit de buurt (bijvoorbeeld Beijum of Lewenborg) kunnen daar terecht voor hulp op het gebied van werk, maatschappelijke activiteiten of het volgen van een opleiding.

Met het openen van een locatie in het oostelijk deel van de stad wil de gemeente beter bereikbaar en toegankelijk zijn voor de inwoners in dat gebied. De locatie van de gemeente geldt voor mensen in de postcodegebieden 9731 tot en met 9738.

Inwoners krijgen bij vragen over werk of een opleiding met één vast contactpersoon van de gemeente te maken.

Harm Buiterplein

De directie Werk & Participatie van de gemeente Groningen werkt normaal vanuit het Harm Buiterplein 1 in Groningen. De locatie aan de Ypemaheerd 42 in Beijum is een pilot en is vooralsnog gedurende een jaar geopend.

Pilot

Deze pilot is onderdeel van het Werkprogramma van de gemeente Groningen. Het werkprogramma is een concrete set aan maatregelen die onnodige instroom in de bijstand en onnodig langdurig gebruik van de bijstand probeert te voorkomen. Het werkprogramma heeft als doel om 500 extra bijstandsgerechtigden te activeren in de periode 2020-2022

Voor een afspraak of vragen kan gemaild worden naar: [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden