Lezing over verbetering van ruimtelijke kwaliteit in de stad

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Woensdag 2 december vindt een lezing met als thema ‘De kunst van het veranderen – Verbetering van ruimtelijke kwaliteit in de stad’ plaats in de Remonstrantse kerk in Groningen.

Stedenbouwkundige, Tjalling Visser is de spreker deze avond.

Spraakmakende projecten
Deze lezing gaat in op het dilemma van de keuzes die moeten worden gemaakt bij stedenbouwkundige ontwerpen. Hierbij wordt ingegaan op interessante oplossingen die worden aangedragen, waarbij de vraag is of het nieuwe ontwerp wel of niet een verbetering is van het oude.

De stad moet er immers wel op vooruit gaan. Er wordt aandacht besteed aan een aantal spraakmakende projecten in diverse steden, die in het verleden en heden zijn ontworpen en uitgevoerd.

Tjalling Visser
Tjalling Visser is stedenbouwkundige en doceerde Urban Design en Geschiedenis van Stedenbouw en Landschap aan de Academie van Bouwkunst in Groningen.

Stichting Kunst In Zicht organiseert in samenwerking met Bijzondere Locaties Groningen deze lezing in de Remonstrantse kerk aan de Coehoornsingel (achter bioscoop Pathé).

Serie lezingen
Dit is de zevende lezing in een serie lezingen die Kunst in Zicht organiseert in de Remonstrantse kerk. Onderwerpen die eerder aan bod kwamen zijn de Groningse architect Egbert Reitsma, de Schotse kunstenaarsgroep The Glasgow Boys en Hollandse zelfportretten.

De aanvang is 19.30 uur.
Entree: € 12,50

Opgave via Kunst In Zicht Groningen: [email protected]

Locatie:
Remonstrantse kerk
Coehoornsingel 14
9711 BS Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden