Let’s GrOnline: Platform voor ideeën over de toekomst van Groningen

Archief De Redactie
Foto: Jan Buurma

Het inspiratiefestival Let’s Gro is gestart met Let’s GrOnline, een laagdrempelig digitaal platform om samen na te denken over de toekomst van Groningen en het opstarten van onze economie en samenleving na corona.

Nu veel Stadjers noodgedwongen aan huis zijn gekluisterd vanwege de coronacrisis kunnen er geen 120 activiteiten in vier dagen, geen volle zalen en geen tent op de Grote Markt plaatsvinden.

Let’s GrOnline

Let’s Gro biedt online in een andere vorm een digitale versie van het festival met speciale podcasts, bijzondere gesprekken en virtuele ontmoetingen op de website letsgro.nl en via social media. Over de toekomst van onze economie, de zorg voor elkaar, samenleven op gepaste afstand en nieuwe vormen van onderwijs, kennis delen, cultuur, sport, consumptie en vrijetijdsbesteding.

De centrale vraag is: ‘Hoe zorgen we er samen voor dat Groningen de leukste stad van Nederland blijft met oog voor elkaar?’

Let’s Gro Roomservice

Nieuw in de online opzet van het festival is de Let’s Gro Roomservice in samenwerking met Forum Groningen. Let’s Gro faciliteert net als anders het podium, maar nu digitaal sinds donderdag. Samen maken we het perspectief op onze toekomst.

Er zijn een aantal digitale ruimtes gratis te reserveren met elk hun eigen mogelijkheden. Bijvoorbeeld een digitale denktank waar mensen tot 50 personen met elkaar een discussie kunnen voeren over de toekomst van Groningen. De diverse mogelijkheden staan uitgebreid beschreven op de website. En natuurlijk is het mogelijk om als bezoeker de diverse online events bij te wonen, zodat iedereen mee kan praten en doen over de toekomst van Groningen.

Meedoen?

Heb je een goed idee om online met elkaar het gesprek te voeren over de toekomst van stad en regio Groningen of heb je een initiatief dat je wilt laten zien of een discussie die je online zou willen starten om je verder te helpen?

Kijk voor alle informatie en om mee te doen: letsgro.nl 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden