Galerie Noord biedt met EXP40 virtuele expositieruimte

Foto: Galerie Noord

Galerie Noord is afgelopen vrijdag gestart met de online expositie EXP40, die precies 40 dagen duurt. Van 1 mei tot en met 9 juni plaatst Galerie Noord iedere dag één werk van één kunstenaar op social media.

Galerie Noord is net als de meeste galeries en musea voorlopig gesloten en kan alleen virtueel ruimte bieden aan kunstenaars. Daarom deed Galerie Noord een oproep onder alle kunstenaars die eerder in Galerie Noord exposeerden en maakte uit alle reacties een selectie van 40 werken. Iedere dag verschijnt een van de werken op social media en de complete selectie is te vinden op op www.galerienoord.nl.

De galerie biedt zo aan 40 kunstenaars virtueel de ruimte om tijdens deze bijzondere periode werk te tonen en te verkopen.

Het begrip quarantaine verwijst oorspronkelijk naar de veertigdaagse vastenperiode. Helaas zijn ook de kunsten in quarantaine. En veel kunstenaars zitten in zwaar weer. Exposities worden uitgesteld, culturele festivals afgelast en verkoop is lastig als je de ware aard van je werk niet kunt tonen. Terwijl kunst zoveel kan bieden, ook of misschien wel juist in tijden van onzekerheid, vertwijfeling en experiment. De kunsten wankelen met ons mee en bieden afleiding, verstrooiing of zelfs troost.

Ondanks de voorlopige sluiting van Galerie Noord in Nieuwstad is er voor voorbijgangers toch iets te zien: op het raam is poëzie te vinden en door het raam zie je alle werken van EXP40 geprojecteerd op de muur. De poëzie is van de hand van Anneke Claus. Er hangt om de twee weken een nieuw gedicht uit haar toekomstige bundel Betekenissen van een ecologische huurmoordenaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden