35e Editie van Eurosonic Noorderslag gaat door ‘in welke vorm dan ook’

Foto: Archief De Redactie

De organisatie van Eurosonic Noorderslag (ESNS) is voornemens, in welke vorm dan ook, in januari een editie neer te zetten die, na een tijd van ongekend grote tegenslagen, kan bijdragen aan de ontwikkeling van de Europese muziekindustrie. De 35e editie van ESNS vindt plaats van 13 tot en met 16 januari 2021

ESNS volgt de ontwikkelingen op de voet, maar hoe dan ook zal deze editie in een ander daglicht staan door de maatregelen die zijn genomen in het bedwingen van de pandemie Covid-19.

Traditiegetrouw is ESNS de aftrap van het jaar voor muziekliefhebbers en -professionals uit alle geledingen van de industrie; om nieuw talent te ontdekken en om te praten over de ontwikkelingen in de Europese muziek.

Met de recente gebeurtenissen vers in het geheugen, ervaringen rijker en ongetwijfeld met nieuwe inzichten en uitdagingen wil ESNS zo constructief mogelijk bijdragen aan het bouwen aan een nieuwe toekomst.

De muziekindustrie is volgens ESNS enorm geraakt. Er is een streep gehaald door het festivalseizoen en clubconcerten. De acts die tijdens ESNS 2020 hoge ogen gooiden kunnen hun succes dit jaar niet ten gelde maken middels een ETEP show. Talloze muzikanten en muziekprofessionals zien hun activiteiten en daarmee inkomsten volledig wegvallen.

De missie van ESNS is het stimuleren en bevorderen van de verbinding en circulatie van Europese muziek. En dat is dit jaar relevanter dan ooit tevoren.

Voor de aanstaande editie breekt de organisatie met het traditionele uitlichten van één Europees land, maar kiest voor een focus op Europa om het belang van Europese muziek andermaal te onderstrepen.

Daarom roept ESNS alle Europese artiesten op om zich aan te melden voor de editie van 2021. Aanvragen kunnen tot 1 september 2020 via esns.nl worden ingediend. Wat er ook gebeurt, ESNS zal ervoor zorgen dat De Europese muziek de aandacht krijgt die het verdient.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden