Lezing door architect COOP HIMMELB(L)AU

Foto: Google Maps/ Streetview

De Weense architect Wolf D. Prix, medeoprichter en partner van het bekende architectenbureau COOP HIMMELB(L)AU geeft donderdag 26 november om 20.00 uur een lezing in het Groninger Forum.

In zijn lezing ‘Building the Sky‘ vertelt Prix over de eerste werken van COOP HIMMELB(L)AU uit de jaren zeventig, maar ook over recente projecten in Lyon en Frankfurt.

COOP HIMMELB(L)AU is in Groningen bekend van het Oostelijk Paviljoen van het Groninger Museum (het gedeelte met de uit het gebouw stekende schotsen en raampartijen), dat mede door Prix is ontworpen.

Het bureau heeft vestigingen in Europa, Noord-Amerika en Azië en realiseert over de hele wereld spectaculaire gebouwen. Recente projecten in Europa zijn het nieuwe gebouw van de Europese Centrale Bank in Frankfurt (2014) en het Musée des Confluences in Lyon (2014), gebouwd tussen de Autoroute du Soleil en de rivier de Rhône.

In Wenen, de stad waar COOP HIMMELB(L)AU is begonnen, ontwierp het bureau onder meer het Wienerberg Stad sociale woningbouwcomplex (2004).

Wolf D. Prix (Wenen, 1942) won voor zijn ontwerpen diverse prijzen waaronder de ‘Great Austrian State Award’ en de ‘Austrian Decoration of Honor for Science and Art’.

De lezing in het Groninger Forum begint om 20.00 uur. De avond begint met een inleiding door Roeland van der Schaaf, wethouder Stadsontwikkeling. Na de lezing is er ruimte voor vragen en discussie.

Locatie:
Groninger Forum, Hereplein 73 in Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen