Jubileumconcert Noordelijk Vocaal Ensemble in de Der Aa-kerk in Groningen

Het Noordelijk Vocaal Ensemble.
Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Het Noordelijk Vocaal Ensemble bestaat 30 jaar en viert dit jubileum met een concert met de mooiste 20e-eeuwse koormuziek zaterdagavond 28 november in de Der Aa-kerk in Groningen.

De titel van het lustrumconcert is “Appear and Inspire” .

Het concert brengt religieuze muziek van Britten, Lesur en Reger en daarnaast intieme muziek van Mealor, mystieke muziek van Gjeilo en indringende klanken van Tormis.

Het concert vindt plaats tegen een achtergrond van videobeelden, gemaakt door Jaap van den Hoofdakker. Solist is organist Sietze de Vries.

Noordelijk Vocaal Ensemble
Het Noordelijk Vocaal Ensemble (NVE) ontstond op initiatief van Leendert Runia en voert de minder toegankelijke, modernere muziek.

Het ensemble voert doorgaans a capella werken uit, maar het heeft ook samengewerkt met instrumentale solisten en ensembles.

Naast de stad Groningen als thuisbasis van het ensemble, geeft het ensemble ook regelmatig concerten in steden als Leeuwarden, Assen en Zwolle.

Dirigent Leendert Runia
Het Noordelijk Vocaal Ensemble staat sinds de oprichting onder de inspirerende leiding van Leendert Runia. Naast het NVE dirigeert hij ook het Sallands Bachkoor en hij is repetitor van het Noord Nederlands Concertkoor.

Bij het NVE leeft hij zich uit in de muziek van de twintigste eeuw.

Aanvang: 20.15 uur. Entree: € 15,-/ € 7,50 (studenten en CJP)
Kaartverkoop: www.blgroningen.nl/agenda

Locatie:
Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Voor meer informatie: nvensemble.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden