Coronamars, een wandeltocht in corona tijd

Foto: Publiek Domein

In juni organiseert Stichting 40Mijl de ‘Coronamars’, een wandeltocht in de corona tijd. Dit is een alternatief voor de afgelaste evenementen zoals de Lauwersmeer marathon en de Lauwersmeer Kennedymars om wandelaars in beweging te houden.

Wandelevenement tijdens de coronacrisis

Op vier zaterdagen in juni wordt de Coronamars als individueel evenement georganiseerd worden. Als onderdeel van de Coronamars vindt de Corona 4Daagse plaats, waarbij alle vier zaterdagen in juni gelopen kan worden.

Bij deze individuele wandeltocht stellen deelnemers hun eigen route samen, ze starten op de datum en het tijdstip waarvoor zij zich hebben aangemeld gelijktijdig vanuit huis of een wandelgebied in de buurt.

Het startschot zal via een live stream gegeven worden. Tijdens het evenement worden de deelnemers gevolgd via een daarvoor ontwikkelde app. Ook kunnen zij daarmee de locatie van andere lopers op de kaart zien en met hen chatten.

Wandelen tijdens de coronacrisis brengt beperkingen met zich mee. “Uiteraard houden wij rekening met de adviezen van het RIVM en vragen wij dit ook aan de deelnemers. We hebben extra regels opgesteld om te voorkomen dat wandelaars in groepjes gaan lopen of te dicht bij elkaar komen. De techniek zal ons daar een handje bij helpen,” aldus Johan Broesder, voorzitter van de stichting en bedenker van het evenement.

Medaille en oorkonde

Na afloop van het evenement krijgen de deelnemers een medaille en oorkonde thuisgestuurd. De te lopen afstanden variƫren van 5 tot 35 kilometer. Deelnemers kunnen uiteraard hun kilometerboekje opsturen om zo de stempels voor de gelopen kilometers te krijgen.

De stichting heeft een Coronamars t-shirt ontworpen dat bij de inschrijving besteld kan worden.

Met de wandeltochten zamelt de stichting geld in voor Sportkracht12 om kinderen in beweging te houden. Deze organisatie ondersteunt lokale initiatieven om kinderen in beweging te houden.

Voor meer informatie en aanmelding: coronamars.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden