Quarantaine doe-tips van Groninger Museum

Foto: Archief De Redactie

Het Groninger Museum komt met het lumineuze idee: de ‘Quarantaine doe-tips’. Door de uitbraak van de coronavirus is het Groninger Museum gesloten tot en met 31 maart, de richtlijnen volgend van het RIVM en Museumvereniging.

Daardoor ging de openingsdag van de tentoonstelling over 75 jaar bevrijding op zaterdag 14 maart ook niet door.

Echter het museum heeft een nieuw Groninger Museum home entertainment system uitgedacht om je de komende tijd mee te vermaken. Iedereen wordt uigenodigd mee te doen met leuke doe-opdrachten die jezelf kunt uitvoeren.

Elke week komt het museum met een nieuwe creatieve missie, om je met verf, papier, textiel, camera en andere materialen thuis op uit te leven. Extra leuk aan de Quarantaine doe-tips is dat er mooie prijzen zijn te verdienen.

De eerste opdracht is: Duik in de lappenmand en maak je eigen bevrijdingsrok.

Spelregels

De spelregels zijn: ‘Fotografeer je creatie, deel het op Facebook of Instagram, tag @groningermuseum en sluit je aan met de hashtags #doenenmaken & #groningermuseum zodat het Groninger Museum je creatie kan vinden’.

Aan het eind van de week worden de leukste inzendingen gedeeld op twitter, op Facebook en op Instagram stories. Als je geen social media hebt, kun je je creatie ook mailen naar [email protected]

Bij elke nieuwe doe-opdracht kun je een leuke attentie winnen. Zodra de quarantaine is opgeheven worden de winnaars bekendgemaakt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden