Oranje Fonds: “Stel NLdoet-activiteiten uit”

Foto: Publiek Domein

Het Oranje Fonds roept mensen op hun vrijwilligersactiviteiten uit te stellen.

Vandaag, 13 maart en zaterdag 14 maart stond alweer de zestiende editie van NLdoet gepland. Het is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Daarbij neemt iedereen de tijd om belangeloos anderen te helpen bij kleine en grote klussen.

Nu met de uitbraak van het corona-virus allerlei activiteiten en evenementen worden afgelasten roept ook het Oranje Fonds op om de activiteiten dit weekend uit te stellen. “Met pijn in ons hart geven we dit advies,” schrijven ze op hun website. “NLdoet is immers een feest van sociale verbinding. Maar er is niks belangrijker dan de gezondheid”.

Samen verbonden

Voor vrijdag 13 en zaterdag 14 maart staan in heel Nederland zo’n 8.700 klussen op het programma. Daarbij gaat het erom dat mensen iets goeds kunnen doen voor een ander.

De organisatie heeft een oproep voor alle vrijwilligers. “Organisaties die zich inzetten voor anderen en die volledig op vrijwilligers draaien, hebben nu veel minder handen die mee kunnen helpen. We willen iedereen in Nederland dan ook oproepen tijdens deze pandemie om te zien naar mensen die hierdoor geraakt worden. En daarbij de adviezen van het RIVM te volgen. Verbinden en elkaar helpen zal iedere dag cruciaal zijn de komende maanden.”

Verzetten

Alle deelnemers worden gevraagd hun activiteiten op een ander moment door te laten gaan. Op de website van NLdoet is te vinden hoe de activiteiten verplaatst kunnen worden. Op dit moment is het nog niet bekend of er een nieuwe landelijke datum komt. Organisaties zijn vrij om de activiteiten op een eigen moment in te plannen.

Corona-virus

In Groningen zijn sinds donderdag vier besmettingen met het coronavirus. In heel Nederland waren gisteren 614 mensen besmet. Eerder deze week werd er gemeld dat het om een pandemie gaat. Ook wordt er geadviseerd geen handen te schudden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden