Winnaars Beste Groninger Film 2019 bekend

Winnaar 2019.
Foto: Forum Groningen

De winnaars van de Beste Groninger Film werden zaterdagavond tijdens een feestelijke uitreiking met Hadassah de Boer bekend gemaakt in Forum Groningen.

De prijs voor Beste Groninger Film is in het leven geroepen als aanmoediging voor films en filmmakers afkomstig uit de regio Groningen.

De winnaars werden gekozen in vijf categorieën: beste videoclip, beste opdrachtfilm, beste non-fictiefilm, beste fictiefilm en de OOG TV Talent Award. De winnende films in alle categorieën zijn geselecteerd op basis van kwaliteit en de connectie met de Groninger provincie.

Winnaar beste videoclip

Roosmarijn – Inside Out – Heta Salkolahti

Namens de jury: “Een mooi gedraaide clip waarbinnen een mooie synergie tussen de song en het beeld plaats heeft. Er is gebruik gemaakt van een aantal clichématige filmische elementen, maar deze zijn hier zeker functioneel.”

Winnaar beste opdrachtfilm

Ready Set Rock ’n Roll – Alex Pitstra en Koen de Koning

Namens de jury: “Intrigerende documentaire over de eerste livestream wereldwijd. Een historisch document met slim gebruik van archiefmateriaal en er is voldoende research gedaan om deze film een goede bodem mee te geven.”

Winnaar beste non-fictiefilm

Een eigen Planeet, Frans Haks En het Groninger Museum – Eric Blom

Namens de jury: “In deze docu over Frans Haks en het Groninger museum wordt een gewaagde vorm gebruikt die recht doet aan een gewaagd experiment dat het Museum voor Haks was. Goede montage en camerawerk, creatieve regie en een mooi geluidsbeeld.”

Winnaar OOG TV Talent Award

Het Videopaleis – Julian Verkerk

Namens de jury: “Een origineel verhaal over een eigenaar van een videotheek die de moderne tijd van digitalisering niet aankan. Mooie Art direction met veel aandacht voor het tijdsbeeld en detail waarbinnen alles in de stijl is doorgevoerd.”

Winnaar beste fictiefilm

Blind Date – Camiel Schouwenaar

Namens de jury: “Een knap gemaakte en mooi uitgevoerde animatie waarin een leuk verhaal met mooie boodschap voor het voetlicht wordt gebracht. De stemmen van de karakters leiden wat af, maar dat neemt niet weg dat het zich kan meten aan de grote Pixar-animaties.”

De winnende makers in de categorie beste videoclip, beste opdrachtfilm, beste non-fictiefilm en beste fictiefilm kregen elk een cheque voor 1.000 euro huurtegoed bij Cine Media Groep. De winnaar van de OOG TV Talent Award ontving 500 euro.

De vakjury bestond uit juryvoorzitter Marcella van der Spoel (teammanager School voor Kunst&Multimedia van het Noorderpoort), Melcher Hilmann (regisseur), Froukje van Wengerden (filmregisseur en documentairemaakster) en Lex Vesseur (Groninger, filmaker en meervoudig Beste Groninger Film winnaar).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden