Virtual reality bioscoop in de Der Aa-kerk

Foto: Publiek Domein

De Der Aa-kerk in Groningen wordt vrijdag 13 november omgetoverd tot een pop up virtual reality bioscoop.

Bezoekers krijgen een grote bril op waarmee ze een half uur lang vier speciaal geselecteerde korte films te zien krijgen. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld ‘meereizen over de hele wereld met de rockband U2 of zelf middenin een horrorscène staan’. Een instructeur geeft uitleg en blijft aanwezig.

Het in Amsterdam gevestigde reclamebureau &Samhoud Media richt een virtual reality bioscoop in met plek voor driehonderd mensen. Met een Gear VR ontdek je films in 360 graden, een eigen VR experience.

“Het is heel intensief, een half uur is meer dan genoeg”, weet Marije Dijkstra van &Samhoud. ”

Groningen is de eerste plaats na Amsterdam waar een virtual reality bioscoop is. Het fenomeen bestaat al langer maar is nog nauwelijks beschikbaar voor het gewone publiek.

“Wij hadden een paar brillen op kantoor en wilden kijken of we meer mensen er mee konden laten kennismaken. Dat is gelukt.”

Amsterdam trapte zaterdag 7 november af met vermoedelijk Europa’s eerste virtual reality bioscoop. Meer dan driehonderd kaarten zijn verkocht, reden waarom &Samhoud naar locaties in andere plaatsen ging zoeken. Na Groningen zijn Den Haag, Rotterdam, Maastricht, Utrecht en Eindhoven aan de beurt.

Alle voorstellingen in Groningen zijn inmiddels ook uitverkocht.

Meer informatie op vrcinema.samhoud.com

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen