Negentiende editie van de Nacht van Groningen trekt recordaantal deelnemers én topveld

Foto: Nacht van Groningen

De negentiende editie van de Nacht van Groningen trekt nu al een record aantal deelnemers voordat het evenement geweest is. Er zijn nog 100 startbewijzen beschikbaar voor De Nacht, zoals het evenement in de volksmond genoemd wordt, voordat de limiet van 2.100 is bereikt.

Vorig jaar was het evenement voor het eerst uitverkocht met 2.000 deelnemers, nadat het evenement sinds 2014 elk jaar op de 1.800 bleef hangen. Dit komt volgens de organisatie door de aanpassing van het evenement waardoor deelnemers daadwerkelijk in het donker lopen.

Topveld

Een topveld mag dan ook niet ontbreken bij dit evenement in de historische binnenstad van Groningen. Er ligt voor de deelnemers een mooi parcours van de 5 of 10 km, 10 Engelse Mijl en een halve marathon.

Het eerste startschot voor de ruim 800 deelnemers aan de 5 km wordt om 20.00 uur gegeven, waarna de strijd onder de mannen losbarst met onder andere Tom de Leeuw, Bram Buigel, Tom de Leeuw, Thomas Kwint, Jelmer Lenstra en Thije Tjebbes.

Bij de vrouwen gaat het gevecht om de 5 km tussen de Finse Sofie Lovdal en de Nederlandse Danique Gimbrere en Jolien de Waard. Om 21.00 uur wordt het schot voor de 10 Engelse Mijl en de halve marathon gelost. Maurice Smit van Team 4 Mijl zal de strijd aangaan voor een eerste plek op de 10 Engelse Mijl, waar ook Lianne van der Belt bij de vrouwen titelfavoriet voor is.

Als laatsten starten om 21.15 uur meer dan 800 lopers voor de 10 km. Ellen Jansen zal bij de vrouwen proberen haar eerste plek van vorig jaar te beschermen.

Inschrijven

Inschrijven voor de laatste 100 startbewijzen: www.nachtvangroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen