Stadjersnight: Gratis naar de tentoonstelling Dood & de Zee

Foto: Noordelijk Scheepvaartmuseum

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert donderdag 27 februari de inmiddels bekende Stadjersnight, waarbij het één van de laatste kansen is om de tentoonstelling te bekijken. Op deze laatste donderdag van de tentoonstelling kunnen Stadjers de tentoonstelling Dood & de Zee, cultuur, rituelen en gebruiken gratis bezoeken.

Bezoekers worden ontvangen met een welkomdrankje, er is een rondleiding door de tentoonstelling en live muziek. De eerste vijftig bezoekers krijgen een gevulde schiere kadopuut mee naar huis. De Stadjersnight is van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Stadjers hebben die avond gratis toegang tot de tentoonstelling en ze kunnen kennismaken met de tentoonstellingsmakers. Na ontvangst met een echt Dood & de Zee biertje is er een rondleiding. De muziek op die avond wordt verzorgd door Ilse van der Werf. Ze zingt liedjes in het thema van de tentoonstelling en begeleidt zichzelf op gitaar. Na afloop krijgen de eerste vijftig bezoekers aan de Stadjersnight een gevulde schiere kadopuut mee naar huis.

Dood & de Zee bier

Brouwerij Martinus uit Stad heeft speciaal voor de tentoonstelling Dood & de Zee bier gebotteld. Dit pittige biertje wordt als welkomstdrankje geserveerd.

Dood & de Zee

De zee was en is een belangrijke voedselbron en dankzij de zee werd Nederland een belangrijke handelsnatie. Het Noordelijk Scheepvaarmuseum toont in deze tentoonstelling de keerzijde: de mensen die op zee zijn gebleven, de vissers die niet terugkeerden van de visvangst, de zeelieden van de handelsvaart, ziekte en dood tijdens de VOC-reizen, rampen en spectaculaire reddingen.

Rondleiding op laatste dag tentoonstelling

Zondag 1 maart is de allerlaatste mogelijkheid om de tentoonstelling Dood & de Zee te bekijken. Het museum verzorgt op deze dag om 15.00 uur een instaprondleiding voor de bezoekers. De rondleiding duurt tot 16.30 uur en is gratis voor bezoekers van het museum.

Aanmelden is gewenst via [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden