Marc Almond naar De Oosterpoort

Marc Almond.
Foto: SPOT Groningen

Singer-songwriter Marc Almond komt dinsdag 17 november naar De Oosterpoort in Groningen.

Nadat Marc Almond in de jaren 80 Soft Cell verliet, verwierf hij grote faam als soloartiest. In zijn Hits and Pieces Tour brengt hij de topsingles uit zijn repertoire. Denk aan Say Hello Goodbye, Something’s Gotta Hold of my Heart, Days of Pearly Spencer en natuurlijk Tainted Love.

Naast originals put hij tijdens zijn concert ook uit covers, zoals zijn prachtige vertaling van JacquesBrel’s Jackie en Donna Summer’s I feel love. Na bij verschillende bands te hebben gezongen, begon de singer-songwriter vanuit zijn persoonlijke passie een solocarrière.

Zijn grote droom was om in de voetsporen te treden van zijn grote voorbeelden David Bowie en Scott Walker en in hun stijl de ‘single’ tot icoon van de platenindustrie te maken. Daarin slaagde hij met glans toen hij in 1981 het nummer Tainted Love uitbracht, dat direct goed was voor een topnotering in de UK Chart en de best verkopende single van het jaar werd. Singles werden zijn specialiteit en in totaal werden 30 miljoen platen en albums verkocht.

De aanvang is om 20.30 uur.

Voor meer informatie: spotgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden