Weekendtips voor Groningen #7

Foto: Publiek Domein

De voorjaarsvakantie is begonnen. Toch zijn er dit weekend verschillende mogelijkheden om er op uit te gaan. Van Tuin&Sfeer tot streekmarkt, Groninger Museum Familiedag, Annie de musical en documentaire. Hieronder een aantal tips.

Tuin&Sfeer 2020

Tuin&Sfeer, het tuinevent voor het nieuwe buitenseizoen is dit weekend te bezoeken in MartiniPlaza. Ideëen opdoen voor kleine en grote tuinen, dakterras, balkom of patio, maar ook voor sfeerverlichting, verbouwing en meer. Het centrale thema is ‘Feelgood’.

Bij verschillende standhouders is advies te krijgen, ook zijn er verschillende workshops in de Tuinkas. Ook voor kinderen zijn er activiteiten bij de Kindertuin.

De openingstijden zijn tot en met zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Locatie: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 11a in Groningen.

Kijk voor meer informatie op: www.tuin-sfeerbeurs.nl

Streekmarkt Verhildersum

Vandaag vindt de Streekmarkt Verhildersum plaats in Leens.
Op de streekproductenmarkt, bij de museumboerderij van borg Verhildersum zijn verse, regionale en seizoensgebonden producten verkrijgbaar. Van ambachtelijk brood, heerlijke kaas, appelsap vol vitamines, chutneys, groente, vlees, worst tot chocola en gerookte makreel en nog veel meer. Ook voor een leuk cadeautje kan men terecht op de streekmarkt. De markt, met een grote hoeveelheid aan lekkernijen en ambachtelijke producten, duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie: verhildersum.nl

Annie de musical – MartiniPlaza

In deze musical, bekend van de hits Tomorrow en It’s The Hard-Knock Life, is weeskind Annie vastbesloten om haar ouders terug te vinden. Samen met de andere weeskinderen komt ze in opstand tegen de gemene en alcoholistische directrice Miss Hannigan. Haar leven krijgt een bijzondere wending door de hulp van miljardair Oliver Warbucks in haar zoektocht. Deze musicalsensatie is te zien tot en met zondag 16 februari in MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen. Voor meer informatie: martiniplaza.nl.

Groninger Museum Familiedag: Lewenborg

Het Groninger Museum organiseert zondag een familiedag voor inwoners van de wijk Lewenborg. Op vertoon van de flyer kunnen buurtbewoners gratis naar de exposities Mondo Mendini, Willem Kolvoort: Posters voor Vera en Pronkjewails: Design uit heden en verleden. De flyer is huis-aan-huis verspreid en ook verkrijgbaar bij Het Dok of bij het winkelcentrum. Tussen 10.00 uur en 17.00 uur is er van alles te beleven, van rondleidingen tot optredens uit de wijk, het Meezingcafé van VRIJDAG. Kinderen kunnen zich laten schminken of iets moois maken in het atelier. Locatie: Groninger Museum, Museumeiland 1. Voor meer informatie: groningermuseum.nl/familiedag 

Documentaire ‘De laatste boer van Euvelgunne’ – Bezoekerscentrum Reitdiep

De documentaire ‘De laatste boer van Euvelgunne’ is is zondagmiddag te zien van 14.00 uur tot 15.00 uur bij Bezoekerscentrum Reitdiep. De documentaire is een sober portret van een boer die tegen de verdrukking van de stad in door is blijven boeren. De prijs is 2 euro, inclusief koffie of thee. Kijk voor meer informatie: groningerlandschap.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden