Start voorverkoop VRIJDAG kerstproductie ‘Wie is David?’

Persfoto kerstproductie 'Wie is David"
Foto: Communicatie VRIJDAG

De voorverkoop van kaarten voor de kerstvoorstelling ‘Wie is David?’, naar het beroemde boek van Charles Dickens, is gestart.

De kerstvoorstelling ‘Wie is David?’ wordt van 18 tot en met 27 december dagelijks opgevoerd in het VRIJDAG Theater in Groningen.

David Copperfield
De productie ‘Wie is David’ is gebaseerd op ‘David Copperfield’, één van de bekendste verhalen van schrijver Charles Dickens.

Het verhaal gaat over een weesjongen in Engeland tijdens de negentiende eeuw, die zijn kwaadaardige stiefvader ontvlucht en in de loop der jaren van alles beleeft.

Het verhaal volgt David terwijl hij opgroeit. Te zien is hoe hij door schade en schande leert over liefde, verraad en verlies.

Toneelschrijver en regisseur Ben Smit bewerkte het boek tot een wonderlijk kerststuk, geschikt voor jong en oud. De regie is in handen van Jorrit Boonstra.

Tweeëntwintig acteurs van 6 tot 60 jaar
‘Wie is David?’ wordt gespeeld door 22 spelers van 6 tot 60 jaar. Het zijn leerlingen van de Theaterschool voor volwassenen, de Jeugdtheaterschool en spelers uit stad en provincie die auditie deden.

Zij spelen prachtige personages uit de negentiende eeuw die soms hilarisch actueel zijn. Vreemde, kleurrijke karakters met elk een eigen verhaal en een eigen mening.

Drie acteurs vertolken de rol van de opgroeiende David.

Traditie
VRIJDAG brengt voor de negende keer een kerstproductie op de planken.

Eerdere kerstvoorstellingen van VRIJDAG (voorheen Theaterwerkplaats Groningen) waren onder andere ‘Lutje IJe en de hond’, ‘De Jongen met de Zwavelstokjes’ en ‘Heksen’.

Met ‘Wie is David’ voert VRIJDAG voor de tweede keer een stuk van Dickens op na het succesvolle ‘Scrooge’ in 2013.

De voorstelling is van 18 tot en met 27 december in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel.

De afdeling communicatie van Vrijdag benadrukt er op tijd bij te zijn, “want de traditionele kerstvoorstelling van VRIJDAG is tot nu toe snel uitverkocht.”

Voor meer informatie en kaarten bestellen: www.bijvrijdag.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden