Kenniscafé over ‘Liefdesverdriet’

Foto: Publiek Domein

Op de vooravond van Valentijnsdag is vandaag, donderdag 13 februari het Kenniscafé te bezoeken in Forum Groningen. Het onderwerp is ‘Liefdesverdriet’.

Elke maand wordt met Groningse wetenschappers en onderzoekers over actuele thema’s gepraat.

‘Tegenwoordig tinderen we er op los en als we daar geen succes mee boeken, zijn er tal van andere apps en datingsites, maar waarom is het dan toch zo lastig om de ware te vinden?’ Is ons beeld van de liefde te romantisch en zorgt het idee van een soulmate alleen maar voor teleurstellingen? En heb je nu eenmaal een geweldige liefde dan is het nog maar de vraag of je lang en gelukkig met elkaar zal leven’.

Een stukgelopen relatie is best een serieuze aandoening. Zowel ons lichaam als ons brein reageren op de stress die een relatiebreuk kan veroorzaken. ‘Wat is de invloed van liefdesverdriet op onze hersenen? ‘

In deze Kenniscafé wordt gesproken met Gert ter Horst, hoogleraar neurobiologie bij het UMCG en directeur van het Neuroimaging Centrum, over zijn onderzoek naar verliefdheid en liefdesverdriet. Ook wordt gesproken met Menno de Bree, filosoof en medisch ethicus verbonden aan het UMCG, over waarom ons romantisch liefdesideaal en de problematische verhouding tussen liefde en geluk ons in de weg staat. Relatietherapeut Evelyn Stoelinga a=laat zien tegen welke problemen koppels aanlopen in hun relatie en hoe zij die kunnen verbeteren.

De aanvang is om 17.00 uur tot 18.30 uur. Locatie: Forum Groningen (Rabo Studio), Nieuwe Markt 1 in Groningen.

Het Kenniscafé is een samenwerking met Studium Generale en Science Linx.

Kijk voor meer informatie: sggroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden