Roxeanne Hazes als Ambassadeur van de Vrijheid naar Bevrijdingsfestival Groningen

Roxeanne Hazes - Ambassadeur van de Vrijheid.
Foto: Ben Houdijk

Zangeres Roxeanne Hazes komt op 5 mei als Ambassadeur van de Vrijheid naar Bevrijdingsfestival Groningen in het Stadspark. Speciaal voor het lustrum 75 jaar vrijheid vliegen dit jaar niet drie maar vier Ambassadeurs van de Vrijheid met de Defensiehelikopter naar de Bevrijdingsfestivals.

Behalve Roxeanne Hazes zijn dit Kris Kross Amsterdam, Snelle en Lucas & Steve. Dat werd vrijdagochtend op NPO 3FM bekend gemaakt. Rond de optredens vragen de artiesten aandacht voor de thema’s vrijheid en onvrijheid.

Zangeres Roxeanne Hazes is enorm vereerd dat ze dit jaar als Ambassadeur van de Vrijheid mag optreden: “De Tweede Wereldoorlog heeft me altijd gefascineerd. Tijdens geschiedenisles en met mijn vader keek ik oorlogsfilms. Mijn oma was Joods, een groot deel van haar familie is vermoord in de oorlog. Ze was mijn hartsvriendin, op mijn 16e overleed ze. Ik wilde alles over de oorlog weten, maar het maakte me tegelijkertijd ook verdrietig.”

Angsten

“Nu ik zelf moeder ben, krijgen oorlog en vrijheid weer een andere betekenis voor me. Ik ben niet meer alleen, ik ben nu verantwoordelijk voor een kindje en daar komen angsten bij kijken. Kleine en grote angsten; we leven helaas in een wereld waar terreuraanslagen gepleegd worden. Het ambassadeurschap is echt de klap op de vuurpijl voor mij, de Bevrijdingsfestivals zijn de leukste festivals van het jaar.

“Ik heb alleen hoogtevrees, dus ik zie wel een beetje op tegen de helikoptervluchten. Het is heel eervol dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft gezien wat ik wil uitstralen tijdens mijn shows en op mijn social media-kanalen. Mijn boodschap is dat het belangrijk is om jezelf te zijn en dat we elkaar daarin accepteren.”

Meer programma

Bevrijdingsfestival Groningen viert ook dit jaar vrijheid in het Stadspark. Naast live muziek biedt het festival ook diverse Vrijheidscolleges, is er het 5voor5moment en worden er in aanloop naar 5 mei diverse andere activiteiten georganiseerd rondom 75 jaar vrijheid.

Kijk voor meer informatie: www.bevrijdingsfestivalgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden