Urban Walk: een nieuw wandelevenement in Groningen

Foto: Urban Walk Groningen

De stad Groningen krijgt op zondag 10 mei een nieuw wandelevenement: Urban Walk. Wandelend langs en door bekende en bijzondere highlights van Groningen.

Na vier succesvolle edities van KLM Urban Trail Groningen, krijgen de wandelaars een eigen evenement. Wandelaars kunnen kiezen uit een route met een lengte van ongeveer 11 of 18 kilometer.

Urban Walk Groningen

De start- en finish locatie zullen in de nabijheid van de binnenstad van Groningen liggen. Deelnemers ontvangen naast een stempelkaart en verzorging onderweg ook een uniek aandenken aan de mooie wandeltocht.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf vandaag op www.urbanwalkgroningen.nl/inschrijven. Wandelaars krijgen de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 11 of 18 km. Deelnemers vertrekken in zogenaamde startwaves om 08:30 uur (18km), 09:00 uur (18km), 10:00 uur (11km) en 10:30 uur (11km).

Nieuw evenement speciaal voor wandelaars

“Tijdens de organisatie van de KLM Urban Trail Groningen werden we steeds vaker benaderd door wandelaars. Het concept sprak hen aan, maar zij konden of wilden niet hardlopen. Omdat het aantal vragen van wandelaars maar bleef toenemen, hebben we besloten om een uniek evenement speciaal voor wandelaars te gaan creëren. Zo is de eerste Urban Walk Groningen ontstaan. Hopelijk slaat het concept zo goed aan dat op 10 mei een nieuwe traditie wordt geboren.” aldus Michelle Mencke, namens Golazo Noord Nederland verantwoordelijk voor het evenement

Urban Walk Series

Het evenement wordt onderdeel van de Urban Walk Serie, een reeks van vijf wandelevenementen in en door Breda, Den Haag, Haarlem, Groningen en Utrecht. Met deze wandeltochten verken je de mooiste plekken van Nederland te voet.

We Are Walking

Wandelen is de meest toegankelijke sport ter wereld. Het is de makkelijkste manier om samen met familie en vrienden te bewegen. Golazo is vorig jaar begonnen met het organiseren van de Nature Walk Groningen. In zeer korte tijd schreven 500 wandelaars zich in. Ook dit jaar zal er eind oktober 2020 een tweede editie plaatsvinden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden