Vierde editie Groninger Museumnacht op zaterdag 12 september

Foto: Archief De Redactie

De vierde editie van de Groninger Museumnacht is dit jaar op zaterdag 12 september 2020. Het Groninger Museum, Het Noordelijk Scheepvaartmuseum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en het Universiteitsmuseum Groningen openen deze avond hun deuren.

Afwisselend programma

Naast een uniek nachtelijk museumbezoek biedt de Museumnacht een afwisselend programma met muziek, bijzondere workshops en interessante sprekers. De afgelopen jaren heeft de Groninger Museumnacht zich ontwikkeld tot een van de grootste culturele evenementen van de stad en trekt het ieder jaar ruim 3500 bezoekers. Het evenement is vooral in trek bij een jong publiek, de gemiddelde leeftijd is tussen 20 en 35 jaar. Ook veel buitenlandse studenten grijpen deze avond aan om zich te laven aan alle culturele verleidingen die de stad Groningen rijk is.

Nieuwe locatie: Storyworld in Forum Groningen

Dit jaar is ook het nieuwe Storyworld te bezoeken tijdens de Museumnacht. Storyworld ontrafelt de geheimen van grote verhalenvertellers en toont Nederlandse en internationale successen op het gebied van strips, animatie en games. Bovendien is Storyworld een plek waar je zelf aan de slag kunt met alle bouwstenen en aspecten van strips, animatie en games.

De Groninger Museumnacht is een gezamenlijk initiatief van het Groninger Museum, Het Noordelijk Scheepvaartmuseum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en het Universiteitsmuseum Groningen.

De kaartverkoop gaat in de zomer van start.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden