Openbare repetitie Before/After in Stadsschouwburg

Foto: by Halie

In de Stadsschouwburg is maandag 3 februari de openbare repetitie van Before/After, de nieuwste regie van Guy Weizman. In Before/After ziet het publiek live een film ontstaan op het podium die letterlijk (!) inzoomt op het lichaam en leven van een oudere vrouw. Haar cellen en bloedsomloop zijn te zien en wat ze heeft meegemaakt, in tekst, dans, muziek en beeld.

Openbare repetitie

Wanneer klopt een scene, hoe vertellen dans en tekst samen één verhaal en wat doet een cinematograaf op het podium? Het is te zien en te horen tijdens de openbare repetitie van de Groningse gezelschappen Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni en hun samenwerkingspartners Asko|Schönberg + Slagwerk Den Haag.

In de 4e repetitieweek krijgt het publiek een spreekwoordelijk ‘kijkje in de keuken’. De makers vertellen waar ze hun ideeën en inspiratie vandaan halen en laten een aantal scenes zien waar ze op dat moment aan werken.

Over Before/After

Rregisseur Guy Weizman zoomt met Before/After in op het kleine, het gewone, het alledaagse. De meeste levens zijn immers helemaal niet groots en meeslepend, maar daardoor niet minder interessant.

Met een cast van 36 dansers, musici en acteurs komt een universum aan kleine, herkenbare verhalen vol grote gevoelens op een buitengewone manier tot leven. Er wordt live gefilmd, de film ontstaat voor je ogen.

Choreograaf en regisseur Guy Weizman is sinds 2017 artistiek en algemeen directeur van het Noord Nederlands Toneel. Daarnaast vormt Weizman samen met Roni Haver de artistieke leiding van het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni.

Première

Before/After gaat op zaterdag 14 maart in première in de Stadsschouwburg Groningen en toert vervolgens tot en met 22 mei door Nederland en België.

De toegangsprijs van de openbare repetitie is slechts € 5,-.

Kijk voor meer informatie en tickets op nite.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden