Weekendtips voor Groningen #5

Foto: Archief De Redactie

Er is komend weekend weer genoeg te doen in Groningen. Van films bij het Forum, dat compleet in het teken van International Film Festival Rotterdam (IFFR) staat tot streekmarkt, de 10e Bedumer Winterloop, een speurtocht voor kinderen in het Groninger Museum en culinaire hapjes bij het Gastronomie Festival en nog meer.

IFFR in Groningen

De meest langverwachte en leukste films van het Internationaal Film Festival Rotterdam zijn tot en met zondag te zien in het nieuwe Forum. De meeste films draaien in het Forum, maar er zijn ook voorstellingen in het Grand Theatre en bij poppodium VERA. Locatie: Forum, Nieuwe Markt 1. Kijk hier voor het hele programma.

Streekproductenmarkt Nienoord

Tijdens de eerste streekmarkt van dit jaar zaterdag is te zien hoe de eerste schapen geschoren worden. Dit wordt gedaan door een echte schaapscheerder. Op de streekproductenmarkt zijn de lekkerste verse producten verkrijgbaar. Daarnaast zijn de streekproducten, van jam en honing tot groenten, kaas, vlees, diverse worstsoorten en snert verkrijgbaar op de markt. Ook is er muziek. De markt is tussen 10.00 uur en 16.00 uur op Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 in Leek.

Bedumer Winterloop

De 10e Bedumer Winterloop, de jaarlijkse sponsorloop voor het goede doel: UMCG kanker research fonds of het KWF werd vrijdagavond officieel geopend door burgemeester Henk Jan Bolding. Op zaterdag is de Bedumer Winterloop-wandeltocht over een afstand van 5 of 12,5 km. Kijk hier voor het hele programma.

Speurtocht – Groninger Museum

Bij de tentoonstelling Mondo Mendini in het Groninger Museum is een speurtocht voor kinderen geschikt van vier tot dertien jaar uitgezet. Met potloden, een caleidoscoop, een kleurendobbelsteen en kijkvenster is door te puzzelen het museum te ontdekken. Aan het einde van de speurtocht krijgen de kinderen een leuk presentje. Zaterdag en zondag tot 17.00 uur. Locatie: Groninger Museum, Museumeiland 1. Voor meer informatie: www.groningermuseum.nl

Gastronomie Festival

Liefhebbers van culinaire hapjes, streekproducten en heerlijke dranken kunnen zondag en maandag hun hart ophalen tijdens de eerste editie van het Gastronomie Festival in MartiniPlaza Groningen. Van stands met wijn, oesterzwambitterballen, sushi, lekkere koffies, tapas en boerenijs, tot speciaalbieren, eierballen, vega maaltijden, gerechten van het Hogeland, Wagyu vlees tot Nederlands MRIJ en gerechten uit de streek.

Ook zijn er verschillende proeverijen en kun je informatie krijgen over ingrediënten en bereidingswijzen. Daarnaast kan de bezoeker meedoen met verschillende (kook)workshops en relaxen op grote thema terrassen.

Bezoekers van het festival worden gevraagd de voedselbank helpen door een blik soep mee te nemen om zo de voedselbank te steunen. Deze actie is in samenwerking met de voedselbank en bij de ingang kan je je blik soep afgeven.

Aanvangstijden: Zondag 2 februari van 13.00 uur tot 21.00 uur en maandag 3 februari van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Locatie: Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2 in Groningen. Kijk voor meer informatie: gastronomiefestival.nl

Atelierroute Hoge Noorden

Zondag is van 12.00 uur tot 17.00 uur een atelierroute te volgen in het Hoge Noorden. In de deelnemende ateliers van 12 kunstenaars zijn tekeningen, werken in wol, beelden. etsen en schilderijen in olie en acrylverf te zien. De route gaat onder andere van Kantens naar Loppersum en ’t Zandt. Kijk voor alle deelnemende adressen en meer informatie: www.gerdaonnes.com.

Een “ommetje” door de weilanden rond Bezoekerscentrum Reitdiep

Zondag is het mogelijk een korte wandeling te maken door de weilanden rond Bezoekerscentrum Reitdiep. Tijdens de wandeling door wandeling door een eeuwenoud en cultuurhistorisch rijk landschap loopt een gids van het Groninger Landschap mee. De wandeling is van 14.00 uur tot 15.30 uur. Deelname is gratis. Locatie: Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk in Groningen. Kijk voor meer informatie: groningerlandschap.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden