Groningen bruist van literaire activiteiten in de Poëzieweek

Foto: Noordwoord

Tijdens de jaarlijkse Poëzieweek bruist Groningen van de literaire activiteiten. In heel Nederland en Vlaanderen vindt de Poëzieweek dit jaar plaats van 30 januari tot en met 5 februari.

Op woensdag 29 januari opendestadsdichter Renée Luth de week met een optreden in de raadsvergadering van de gemeente Groningen. Vanaf donderdag 30 januari zijn er dagelijks optredens, gesprekken en quizzen in de Groningse boekhandels, uitgeverijen en culturele instellingen.

Het programma barst op donderdag 30 januari los met een avond met Groninger dichters bij boekhandel Godert Walter en met de eerste Lutje Poetry, een afwisselende avond in het Forum, gepresenteerd door stadsdichter Renée Luth. ‘s Middags treden leden van het dichterscollectief WP 99 op in de raadszaal van het stadhuis.

Daarna volgen onder andere nog een science slam bij de USVA, de avond Poetry per Tutti in het Forum, een schrijverstafel bij uitgeverij Passage en een middag met de dichters Esmé van den Boom en Hagar Peeters, georganiseerd door Noordwoord. De afsluiting is op woensdag 5 februari met de presentatie van een gedichtenbundel van de Dichtclub in De Kroeg van Klaas.

Niet alleen in de stad Groningen vinden activiteiten plaats, ook in onder andere Haren, Leek, Winschoten en Delfzijl zijn activiteiten.

Een actuele agenda is te vinden op de website van Noordwoord.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden