Filmfestival IFFR in Groningen vandaag van start

Foto: De Redactie

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Groningen begint vandaag, woensdag 29 januari tot en met zondag 2 februari, voor het eerst in het nieuwe Forum.

Tijdens het filmfestival IFFR kunnen filmliefhebbers meer dan 70 van de grootste en meest langverwachte films van het komende jaar alvast op het grote scherm te zien. De satellieteditie van een van de grootste filmfestivals van Europa vindt ook plaats in het Grand Theatre en poppodium Vera.

Programma IFFR in Groningen

IFFR in Groningen presenteert van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat een uiteenlopend filmprogramma. Binnen het programma wordt een aantal thema’s uitgelicht. Zo is er een sectie voor jong en opkomend filmtalent, voor grote thema’s en voor nieuw werk van gevestigde filmmakers.

Bezoekers kunnen ook kiezen voor de Franse Filmdag, de Kortfilmdag of voor IFFR Kids Only: een ochtend speciaal voor jonge bezoekers.

Regisseurs en inleiders

Bij een flink aantal films zijn regisseurs aanwezig voor een Q&A na afloop van de voorstelling. Mees Peijnenburg (Paradise Drifters) en Sonja Wyss (Farewell Paradise) komen naar Groningen, net zoals Peter Brosens (The Barefoot Emperor), Bas Devos (Ghost Tropic) en Vincent Boy Kars (Drama Girl).

Daarnaast hebben veel films interessante inleiders. Zo is Inge Schilperoord, schrijver van het boek Muidhond aanwezig bij de gelijknamige film. Luuk Slooter, Assistant Professor Conflict Studies (Universiteit Utrecht) spreekt bij Les Misérables. Filmexpert Gerlinda Heywegen geeft inleidingen bij meerdere films en Robert Harris (Hanzehogeschool Groningen) praat bij Sound of Metal over muziekonderwijs bij doven en slechthorenden.

Afterparty, NPO Radio 4 Pubquiz en meer

Rondom de meer dan 70 nieuwe filmtitels presenteert het Forum een feestelijk extra programma. Zo komt NPO Radio 4 naar Groningen voor de NPO Radio 4 Filmmuziek Pubquiz en presenteert Filmclub Groningen een special over de Beste Groninger Film. Clash Festival organiseert een afsluitende afterparty op de festival-zaterdag, met onder meer live muziek van Wat Aans en The Resurrection.

Kaartverkoop

Kaarten voor alle films van IFFR in Groningen zijn verkrijgbaar via forum.nl/iffr en aan de balie in Forum Groningen. Bij Grand Theatre en Vera is het ook mogelijk om op de dag zelf tickets aan de deur te kopen, wanneer de film nog niet is uitverkocht.

Het complete IFFR in Groningen-programma en alle Q&A’s zijn te vinden op forum.nl/iffr.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden