UB40 terug naar De Oosterpoort

UB40 Music band.
Foto: SPOT Groningen

UB40 komt woensdag 22 april naar De Oosterpoort in Groningen. De energieke optredens van de Engelse succesband zijn een feest voor liefhebbers van hun poppy reggae.

Met hits als Food For Thought, One In Ten, Kingston Town, Cherry Oh Baby, (I Can’t Help) Falling in Love With You en natuurlijk Red, Red Wine belooft het een trip down memory lane te worden!

UB40 werd in 1978 opgericht en verwijst met de naam naar het “Unemployment Benefit Form 40”, het formulier waarmee Engelse werklozen zich moesten aanmelden om een werkloosheidsuitkering te krijgen. Na het eerste album konden de bandleden zich permanent uitschrijven bij de plaatselijke UWV want sindsdien besteeg de band uit Birmingham de internationale hitlijsten!

UB40 ontving viermaal een Grammy-nominatie voor Beste Reggae-album en verkocht wereldwijd meer dan zeventig miljoen platen. Dankzij uitverkochte shows door het hele land, waaronder AFAS Live en Rotterdam Ahoy blijkt dat het werk van UB40 nog niets aan glans heeft verloren!

De bezetting van UB40 bestaat uit founding members Jimmy Brown (drums), Robin Campbell (co-lead vocals/gitaar), Earl Falconer (bas/zang), Norman Hassan (percussie/zang), Brian Travers (sax/toetsen), Martin Meredith (sax/keys), Laurence Parry (trompet) en Tony Mullings (toetsen) plus Duncan Campbell (lead vocals), sinds hij in 2008 het stokje overnam van zijn broer toen die de band verliet om solo te gaan.

Voor meer informatie: spotgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden