Weekendtips voor Groningen #3

Foto: CC0/Publiek Domein

Van Eurosonic Noorderslag tot We Will Rock You, een streekmarkt of lezing over ‘De Huismus’ en meer. Lees hieronder een overzicht van een aantal mogelijkheden om er op uit te gaan dit weekend.

Eurosonic Noorderslag

Groningen staat sinds woensdag voor de 34e keer geheel in het teken van Eurosonic Noorderslag, het grootste showcasefestival van Europa. Met meer dan 350 bands en acts verdeeld over meer dan 40 podia in het centrum van Groningen. Op zaterdag staat ESNS in het teken van Noorderslag, het festival voor Nederlandse popmuziek. Tijdens het festival spelen meer dan 50 artiesten op meer dan 10 podia in De Oosterpoort. Ook werd deze avond de Popprijs 2019. Ronnie Flex was vorig jaar de winnaar. Ook is het gratis toegankelijk Eurosonic Air op de Grote Markt met onder andere Broederliefde. Kijk voor meer informatie: esns.nl

Postermarkt EPEX – GRID

Vanuit heel Europa komen dit weekend in het kader van ESNS kunstenaars uit heel Europa hun posters tentoonstellen en verkopen tijdens de postermarkt EPEX in GRID Grafisch Museum. Iedere poster is een origineel werk, gemaakt in samenwerking met artiesten en poppodia. Ook worden live zeefdrukken gemaakt in het museum. Op de bovenverdieping van GRID is een tijdelijke expositie gratis te bezoeken. Zaterdag van 12.00 uur tot 21.00 uur. Locatie: GRID Grafisch Museum, Sint Jansstraat 2

Streekmarkt Verhildersum

Zaterdag is de streekmarkt Verhildersum te bezoeken. Van heerlijk brood, boerenkaas, geitenkaas en schapenzuivel, kruiden en chutneys, appelsap vol vitamines, groenten en peulvruchten, scharrelvlees en nog meer. Spliterwten voor de erwtensoep, boerenkool voor de stamppot, een stukje spek of worst hoort er ook bij. De streekproductenmarkt is te bezoeken van 10.00 uur tot 16.00 uur in de Museumboerderij van Verhildersum, Wierde 40 in Leens.

We Will Rock You – MartiniPlaza

De musical We Will Rock You met de grootste hits van Queen vindt tot en met zondag plaats in MartiniPlaza. De musical vertelt een futuristisch verhaal met 24 hits van Queen. Het speelt zich af in een wereld waarin livemuziek en muziekinstrumenten verboden zijn. De jeugd komt in opstand en strijdt tegen het bedrijf dat hun leven beheerst en hen een dieet van enkel digitale popmuziek voorschrijft. Tia Architto speelt de rol van Killer Queen. Locatie: MartiniPlaza, Leonard Springerlaan 2. Kijk voor meer informatie en tijden: martiniplaza.nl. 

Temps Zero – Noorderlicht studio

Het internationale collectief TEMPS ZERO presenteert een interactieve installatie in de Noorderlicht Studio. TEMPS ZERO brengt, onder leiding van fotograaf en curator Stéphane Charpentier en geluidskunstenaar Alyssa Moxley sinds 2012 een nieuwe generatie internationale experimentele visuele en geluidskunstenaars bij elkaar. De groep trekt in steeds wisselende samenstellingen langs Europese steden, met poëtische tentoonstellingen, geïmproviseerde concerten en workshop-presentaties.

In de zalen van de Noorderlicht studio worden beelden gecombineerd met multitrack-geluid dat via sensoren reageert op de bewegingen van bezoekers. In een filmruimte wordt een doorlopende projectie vertoond, op een speciaal gecomponeerde score. TEMPS ZERO presenteert daarnaast werk van de Groninger fotografen Baukje Venema en Sebastiaan Rodenhuis en een documentaire van Pierre Montagnez, met interviews en backstage geschoten materiaal tijdens het laatste Temps Zero-project in Boekarest.

Te zien tot 12 april 2020 in de Noorderlicht studio. Kijk voor meer informatie: www.noorderlicht.com

Lezing over ‘De Huismus’ bij Bezoekerscentrum Reitdiep

Natuurbeheerder van het Groninger Landschap, René Oosterhuis geeft zondagmiddag een lezing over het bijzondere leven van de huismus. Oosterhuis doet al 10 jaar onderzoek naar de huismussen in de omgeving van Leek. Het “gewone bruine vogeltje” blijkt een bijzonder leven te hebben. Hieraan zal tijdens de lezing zvolop aandacht worden besteed. De lezing is van 14.00 uur tot 16.00 uur bij Bezoekerscentrum Reitdiep, Wolddijk in Groningen. Deelname is gratis. Kijk voor meer informatie: groningerlandschap.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen