Acht awards uitgereikt bij Popgala Noord

Foto: © Tom van Huisstede

Tijdens de Popgala Noord awards werden dinsdagavond acht awards uitgereikt in verschillende categoriën in het Grand Theatre te Groningen.

De awards

De award voor Beste innovatie ging naar Plantjebandje. Als Beste podium kwam Vera uit de bus. ESNS werd bekroond tot Beste festival. De award voor Beste technisch leverancier ging met Faber Audiovisuals mee naar huis. Ten slotte werden Hannah Mae als Beste talent en Blanks als Beste artiest bekroond.

Ook ontving Noisia de Lifetime achievement award voor hun Drum ’n Bass producties, de door hen georganiseerde evenementen en de invloed daarvan op de stad Groningen.

Collega van het jaar

Sjoerd Nijland werd na 40 procent van de stemmen bekroond met de publieksprijs voor Collega van het jaar. Sjoerd Nijland is actief bij onder andere POPgroningen. Hij werd genomineerd door vijf collega’s. “Sjoerd zet zich al jaren in voor de Groninger popcultuur als eindbaas bij POPgroningen maar ook als programmeur voor bijvoorbeeld Hongerige Wolf en blijft zich inzetten voor goede vertegenwoordiging en faciliteiten voor lokaal talent. Hij is betrokken, heeft veel kennis van zaken en is oprecht enthousiast over zijn vak. Het is gewoon een hele fijne vent!” luidde zijn nominatie.

Jury

De professionele jury bestaande uit Joey Ruchtie (programmeur ESNS) als voorzitter zonder stem, Froukje Bouma (artiestenmanager), Marlene Bakker (artiest), Bert Vos (directeur Simone FM), Floor Oostra (marketeer Spot Groningen), Walter Flapper (artiestenmanager), Robert Bangma (directeur Minerva Academie voor Popcultuur) en Gino Spijkerman (eigenaar Interstage) koos de winnaars in de overige categorieën.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden