Onder de vulkaan met Charlotte Van den Broeck, Benjamin Moser en Charlotte Dumas

Foto: Jan Buurma

De zondagse talkshow ‘Onder de vulkaan’ vindt zondag plaats in het Grand Theatre

Eén thema, twee presentatoren en vier gasten. Roos Custers en Coen Peppelenbos ontvangen tijdens de talkshow een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar en een entr’acte.

Vita brevis, ars longa is het thema van aflevering #3, seizoen 2.

Programma

‘Het geniaalste kunstwerk van Susan Sontag, is Susan Sontag zelf,’ zegt Benjamin Moser over het onderwerp van zijn biografie. Moser sprak met familie, vrienden en geliefden en bestudeerde de dagboeken van de vrouw die spraakmakende essays schreef over fotografie, ziektes, feminisme en camp. Zeker op papier, onzeker in het leven.

We kenden haar als dichteres tót Charlotte Van den Broeck een uiterst verrassend prozadebuut afleverde met Waagstukken. Portretten van architecten die zelfmoord pleegden omdat ze een cruciale fout maakten of door het publiek gehoond werden. En Van den Broeck vertelt over haar eigen kunst om te mislukken.

Hoe dieren en mensen zich tot elkaar verhouden, hoe ze met en naast elkaar leven zijn vragen die fotografe en filmmaakster Charlotte Dumas zich stelt. Onlangs verscheen haar boek Dromers (tekst Bibi Dumon Tak) met foto’s van slapende dieren. Wat droomt een hond als hij in de zon ligt te slapen?

In de rubriek Jazz & Poetry besteedt Erik Harteveld, begeleid door zijn vaste drummer, aandacht aan een psychische stoornis die ons land in een ijzeren greep houdt.

De aanvang is om 15.00 uur.

Locatie

Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden