Weekendtips voor Groningen #52

Foto: Archief De Redactie

Het laatste weekend van het jaar is er genoeg te doen in Groningen. Van Roald Dahl Festival, het Zwanenmeer, de Ommelander markt, Kerstplaza en nog veel meer. Lees hieronder een overzicht van een aantal gekozen tips.

Ommelander Markt

Zaterdag vindt de Ommelander Markt plaats op het Harmonieplein in Groningen. Op de Ommelander Markt staat lokaal voedsel op één. Er worden deze laatste zaterdag van het jaar verse oliebollen gebakken. Er is een ruim aanbod van brood, vlees, vis, groente, fruit, pasta, zuivel, eieren, kaas, soep, (hartige) taarten , chocolade, sappen, honing, jam en thee. Daarnaast is er een ruim aanbod aan non-food artikelen als zeep, wol, sieraden, verzorgende kruidenproducten en meer. De markt is te bezoeken tussen 10.00 uur en 17.00 uur in de Oude Kijk in ’t Jatstraat.

Vogel kleien

Bij activiteitencentrum Lauwersnest kan zaterdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur geknutseld worden tijdens een creatieve middag. Op het programma staat het maken van een vogel van klei. Dit keer een uil. Je krijgt tips hoe je dit het beste kan doen.
Locatie: Activiteitencentrum Lauwersnest, De Rug 1 in Lauwersoog. Kijk voor meer informatie: www.np-lauwersmeer.nl

Het Zwanenmeer

Het Zwanenmeer, een ballet vol romantiek met prachtige muziek. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan brengt een vernieuwde uitvoering van deze klassieker zaterdagavond in MartiniPlaza. Zwanenmeer is het meest opgevoerde ballet ter wereld en is geschikt voor jong en oud. Het gaat over een ongelukkige liefde: prins Siegfried houdt van prinses Odette, die door tovenarij in een witte zwaan is veranderd. De prins kan deze betovering verbreken door een eed van eeuwige liefde af te leggen. Dit wordt echter verhinderd door de tovenaar, die zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, in een zwarte zwaan verandert. De aanvang is om 20.00 uur. Kijk voor meer informatie: martiniplaza.nl

Roald Dahl Festival

In het Forum vindt vanaf zaterdag drie dagen het Roald Dahl Festival plaats. Op het programma staan films, gebaseerd op de boeken van Roald Dahl vertoond zoals De GVR en De Reuzenperzik. Ook zijn er kindertheatervoorstellingen, doe-dingen en workshops, zoals filmmaken. Het festival is van zaterdag 28 december tot en met maandag 30 december. Locatie: Forum Groningen, Nieuwe Markt 1. Kijk voor meer informatie: forum.nl

Kerstplaza

Kerstplaza, de grote overdekte winterkermis is vandaag te bezoeken van 11.00 uur tot 19.00 uur in MartiniPlaza. Op Kerstplaza staan kermisattracties als draaimolens, buggy’s, botsauto’s, een vliegtuigmolen, de Break Dance en de Muziek Express. Ook ballengooien, schieten bij een schiettent en de grijpkraantjes zijn er. Daarnaast is er een wintermarkt. Voor één toegangsprijs kun je in alle attracties en voor een tweede ronde is een herhalingskaart te koop. Lees ook: Kerstplaza Groningen

Groot Winter Kerstcircus

Dit weekend is het Groot Winter Kerstcircus Groningen te bezoeken. De circusfamilie Renz brengt dit jaar een nieuw programma met dieren, luchtacrobatiek, clowns, spanning en senatie met trapezes. Op zaterdag zijn er twee shows, één om 15.00 uur en één om 19.00 uur. Zondag is de show te bezoeken om 15.00 uur. Lees ook: Groot WinterCircus Groningen. Kijk hier voor meer informatie.

De Schrijverstafel

De Schrijverstafel: uitgeverij Passage begint aan het einde van het jaarmet iets nieuws. Twee schrijvers zitten aan de lange tafel van de uitgeverij en vertellen over hun eigen en over elkaars boek. Publiek kan meeluisteren en vragen stellen, of je het boek nou gelezen hebt of nog niet. De eerste aflevering is op zondag 29 december. Dan zullen Bill Mensema en Lilian Zielstra met elkaar in gesprek zijn. Beiden kwam dit jaar met nieuw werk, respectievelijk het eerst deel uit de Decade-reeks Mannenborstjes en met het poëziedebuut Ik zag een man met een bos bloemen naar de Nieuwstad gaan. De aanvang is om 15.30 uur. De toegang is gratis. Locatie: Uitgeverij Passage, Sint Jansstraat 15, in Groningen. Kijk hier voor meer informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen