Dertiende editie WinterWelVaart in Groningen

Foto: Archief De Redactie

Vanaf morgen, vrijdag 20 december vindt de dertiende editie van WinterWelVaart in Groningen plaats, één van de meest gefotografeerde evenementen in de stad. Ruim twintig sfeervol verlichte, historische schepen meren tot en met zondag 22 december aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A.

Aan boord van de schepen is een uitgebreide muziek-, theater- en kunstprogramma. Aan de wal is een sfeervolle wintermarkt en meer dan 40 kunstenaars tonen hun werk in het A-kwartier in de Sterrenbeeld Kunstroute. Voor kinderen is er een speciaal programma.

Theater, muziek en poëzie op twintig schepen in de stad

Aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A liggen demeer dan twintig historische charterschepen. In het ruim van bijvoorbeeld de Familietrouw, de Cinclus, de Atalanta, de Mars en de Nicolaas Mulerius is een gevarieerd muziek- en theaterprogramma met verschillende artiesten, van Groningstalige Indiefolk, blues, jazz tot Waterpunk en alles ertussenin.

Alle schepen zijn gratis toegankelijk en de schippers vertellen graag over hun werk en de geschiedenis van de schepen.

Sfeervolle Wintermarkt

WinterWelVaart is geen WinterWelVaart zonder de markt. Verwacht geen traditionele kerststalletjes met kerstmutsen en rode ballen, bij WinterWelVaart, maar een uitgebreide markt met meer dan vijftig kramen met pure en eerlijke producten.

Er is kunst en antiek, sieraden, speciale kaasjes, droge worst en chocolade en niet-te-missen accessoires en andere hebbedingetjes. Bijzondere foodtrucks sieren de kade met koffie, wafels en ander food. Bij de gezellige houten chalets en kraampjes slagen bezoekers geheid voor dat ene originele kerstcadeau of last-minute kerstinkopen.

Kunstroute en kinderprogramma

Naast de activiteiten in, op en rond de schepen, openen de verschillende beeldend kunstenaars uit het A-kwartier hun ateliers. Een speciale kunstroute zorgt er voor dat bezoekers niets van de meer dan 40 kunstenaars hoeven te missen.

Voor kinderen is een speciaal kinderprogramma aan boord en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Het gratis kinderprogramma is op zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Tijden

  • Vrijdag 20 december van 17.00 uur tot 00.00 uur;
  • Zaterdag 21 december van 12.00 tot 00.00 uur;
  • Zondag 22 december van 12.00 uur tot 18.00 uur.

WinterWelVaart is gratis toegankelijk.

Voor meer informatie: winterwelvaart.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen