Concerten festival Soundsofmusic in de Der Aa-kerk

Foto: Bijzondere Locaties Groningen

Het festival Soundsofmusic, een festival voor nieuwsgierige oren, is van 27 oktober tot en met 1 november in Groningen.

Er zijn drie concerten in de Der Aa-kerk tijdens het festival.

Allegro Sostenuto
Het eerste concert in de Der Aa-kerk is vrijdag 30 oktober. Hierbij gaan Fie Schouten (klarinet), Eva van de Poll (cello) en Keiko Shichijo (piano) de strijd aangaan met het huzarenstuk van de Duitse grootmeester Helmut Lachenmann, Allegro Sostenuto: een intens spel rond stilte en ongebruikelijke instrumentale klanken dat zich ineens ontwikkelt tot een dramatische muziekervaring.

Hommage aan Arvo Pärt
Het tweede concert in de Der Aa-kerk is op zaterdag 31 oktober. Soundsofmusic koos Kanon Pokajanen voor een hommage aan Arvo Pärt, de tachtigjarige grootmeester van de spirituele muziek. Het werk wordt uitgevoerd door Cappella Amsterdam.

Oosterse kleuren
Het concert op zondagmiddag 1 november is een Schnitgers Droom-concert in het kader van Soundsofmusic. Het beroemde Schnitgerorgel van de Der Aa-kerk wordt bespeeld door organist Johan Luijmes en een strijkkwartet en de traditionele Japanse instrumenten sho en shakuhachi vormen de ingrediënten voor een ruimtelijk concert met Oosterse kleuren. De beide traditionele Japanse instrumenten laten zich horen in oude muziek als nieuwe noten.

Recent herontdekte orgelwerken van de Duitse componist Otte bewegen zich op bijna geruisloze wijze door de monumentale kerk. Twee strijkkwartetten van de Japanse componist Toshio Hosokawa vormen muzikale iconen onder de handen van het talentvolle Alcea Kwartet uit Brussel.

Nieuwsgierige oren
Soundsofmusic is volgens de organisatie een festival voor nieuwsgierige oren. Het festival belooft bijzondere muziek, op vaak bijzondere locaties.

Soundsofmusic biedt jazz, improvisatie, hedendaags klassiek, experimentele projecten en elektronische muziek. Nieuwe composities van jonge talenten en concerten van internationale topmusici wisselen elkaar af.

vrijdag 30 oktober 20.30 uur: Allegro Sostenuto € 15,- (€ 7,50 voor studenten)
zaterdag 31 oktober 22.00 uur: De mooiste Pärt € 22,50 / € 35 combikaart
zondag 1 november 15.00 uur Schnitgers Droom: Oostenwind € 17,50
Passe-partouts voor het festival kosten € 65,-

Kijk voor meer informatie over de concerten en de kaartverkoop op de website soundsofmusic.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden