Intocht Sinterklaas

Foto: CC BY=SA 3.0/Wikipedia Commons/ Rudiniemeijer

Sinterklaas komt dit jaar op zaterdag 16 november met zijn Pieten aan in Groningen. Met hun stoomboot vol met cadeautjes en lekkers meren ze aan om 13.30 uur in de Zuiderhaven.

Route 2019

De vloot met Sinterklaas vaart langs de Wilhelminakade/Hofstede de Grootkade, de Hooge en Lage der A, de Pottebakkersrijge/ Kleine der A naar de Zuiderhaven.

Hierna volgt rond 14.15 uur een rijtour door de stad, die eindigt op de Grote Markt. De route gaat langs de Praediniussingel ZZ, EmmapleinPraediniussingel NZ, Museumbrug, Westerkade, Westerhaven, A-straat, A-brug, Brugstraat, Munnekeholm, Gedempte Zuiderdiep, Oosterstraat, Grote Markt OZ, Kwinkeplein, Oude Ebbingestraat, Rode Weeshuisstraat, Broerstraat, Oude Kijk in’t Jatstraat, Zwanestraat, Grote Markt NZ en Grote Markt. Op de Grote Markt

Door werkzaamheden in de binnenstad van Groningen is Bij de Sinterklaasroute is zoveel mogelijk rekening gehouden bij werkzaamheden die momenteel plaatsvinden in de binnenstad. Het kan zijn dat de route van Sinterklaas nog iets gewijzigd wordt.Sinterklaas ontvangen door burgemeester Schuiling.

Lever je kleurplaat in

Ieder jaar vindt Sint Nicolaas het leuk om tekeningen en kleurplaten van kinderen te krijgen. Deze kunnen tijdens de intocht aan de Pieten worden meegegeven. Kinderen die daar ook hun naam en adres op zetten, krijgen van Sinterklaas een persoonlijke ansichtkaart terug.

De intocht wordt ook dit jaar op verzoek van de Sint georganiseerd door de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken, die dat al doet sinds 1947.

Kijk voor alle informatie: www.volksvermakengroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden