John Cleese naar de oosterpoort!

John Cleese
Foto: De Oosterpoort

Monty Python-legende John Cleese komt zondag 1 mei naar de Oosterpoort met zijn solotour “The Last Time To See Me Before I Die”. kan met zoveel ironie en zelfspot zijn solotour de titel ‘The Last Time To See Me Before I Die’ meegeven?

De 75-jarige Britse alleskunner trakteert het publiek op hilarische anekdotes over zijn persoonlijke leven en carrière. Het publiek krijgt daarnaast zelf de kans om deze levende legende vragen te stellen.

John Cleese
Hoewel Cleese vooral bekend is als prominent lid van het absurdistische, maar vooral iconische Monty Python’s Flying Circus, is de Brit van veel meer markten thuis. Zo creëerde hij midden jaren zeventig de televisiereeks ‘Fawlty Towers’ waarin hij zelf de hoofdrol speelde.

Daarnaast schreef, produceerde en speelde hij in meerdere succesvolle films, waaronder A Fish Called Wanda, waarvoor hij een Oscar-nominatie ontving. Ook leende hij zijn stem aan vele karakters, maakte educatieve films en was in meerdere James Bond en Harry Potterfilms te bewonderen.

Onemanshow
John Cleese toerde al eerder met een onemanshow door de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Australië, Scandinavië en natuurlijk zijn eigen Verenigd Koninkrijk. De titel van deze show was ‘Alimony Tour Year One and Year Two’, wat zonder gêne verwees naar de financiële impact die zijn scheiding had gehad.

Met “The Last Time To See Me Before I Die’ Tour schitterde Cleese twee jaar geleden al op de planken in Canada en Dubai. Nu is ook Nederland aan de beurt.

Aanvang: 20.00 uur.

Kaarten (à €74) zijn verkrijgbaar aan de kassa’s van De Oosterpoort en Grand Theatre en via de-oosterpoort.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden