Let’s Gro festival 2019

Archief De Redactie
Archief De Redactie
Foto: Jan Buurma

De 7e editie van het gratis toegankelijke toekomst- & inspiratiefestival Let’s Gro vindt dit jaar plaats van woensdag 30 oktober tot en met zaterdag 2 november. Het thema dit jaar is ‘Together’.

In vier dagen tijd staan ruim 134 activiteiten, 40 (inter)nationale sprekers op het programma. Diverse thema’s komen aan bod zoals de toekomst van de regio, gezondheid, internationalisering, stadsontwikkeling en nog veel meer.

Gratis excursies, activiteiten en belevenissen

Tijdens Let’s Gro zijn allerlei lezingen, workshops, symposia en congressen te bezoeken. Ook kan men op reis door bijzondere gebouwen, wijken en de stad of met fiets of bus de regio in. Er zijn allerlei dingen te bekijken, producten te ervaren of proeven en belevenissen ondergaan. Alle activiteiten zijn gratis. Van Fiettour du Boer tot Nightwalking, ‘Heel Grunn Bakt’ en ‘Let’s Golf’, Gronings voor Internationals, een High Tea Table of Samen naar de Maan en nog veel meer.

(Inter)nationale sprekers

Het festival verwelkomt ook vele (inter)nationale sprekers. Een greep hieruit zijn: schrijfster en fotograaf van Nigeriaanse en Ghanese afkomst Taiye Selasi. Taiye noemt zichzelf geen wereldburger, maar een burger van werelden. Daarnaast komt oprichter van Institute for Positive Health (IPH) en voormalig huisarts Machteld Huber naar Groningen om meer te vertellen over ‘Positieve Gezondheid’. Hoogleraarsociologie aan de Columbia Universiteit en lid van de commissie voor Global Thought Saskia Sassen komt naar Groningen om te spreken over inclusiviteit in steden. Herman Pleij, emeritus hoogleraar historische Nederlandse letterkunde, gaat het hebben over de invloed van big data op de individuele mens en zijn omgeving.

Ook staan veel bekende Groningers op het podium zoals de nieuwe burgemeester Koen Schuiling, die vertelt over zijn toekomstplannen voor Groningen, fotografen Joram Krol en Kars Tuinder, zangeres Marlene Bakker en kunstschilder Egbert Modderman.

Op het Waagplein

Tijdens het festival is er van alles te beleven op het Waagplein. De Persoonlijke Caravaan is er neergestreken. In verschillende caravans kun je jezelf ontmoeten. Zo is er De verbindingscaravan waar men nieuwe mensen kan leren kennen Wijsheid op Wielen voor een mini-filosofisch gesprek of elkaar een hand geven bij het indrukwekkende kunstwerk, ‘Transmission’ van Studio 212 Fahrenheit Het kunstwerk bestaat uit twee op het oog granieten beelden van geliefden, die twee meter van elkaar verwijderd staan.

Kijk voor het hele programma per dag: letsgro.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen