Groninger Appelfeest bij De Biotoop Haren

Foto: Publiek Domein

Het derde Groninger Appelfeest wordt zondag 20 oktober gevierd bij De Biotoop in Haren. Het feest met de Hollandse appel als stralend middelpunt staat in het teken van het voorkomen van voedselverspilling en het belang van regionaal geproduceerd voedsel.

Wethouder Chakor van de gemeente Groningen opent om 11.00 uur het Appelfeest.‚Äč

Activiteiten

Het is mogelijk om op afspraak appel- (of peren)oogst in te leveren om te laten persen tot houdbaar sap of af te geven om te laten verwerken tot cider. Vervolgens is tot 17.00 uur de overdekte streekmarkt met 20 kramen met regionaal lekkers en informatie te bezoeken. Ook zijn er allerhande leuke activiteiten: rondleidingen bij de makers van Doggerland Craft Cider, een wildpluk- en een voedselboswandeling en speciaal voor de kinderen is er De Knutselkeet.

De gemeente Groningen is aanwezig met een Operatie Steenbreek-actie: ‘om het vergroenen van tuinen te bevorderen ontvangt u in ruil voor een stoeptegel een appelbes-struik (op=op!)’.

Om 15.00 uur draait de documentaire ‘More than honey’ over het wel en wee van de belangrijkste vrienden van onze appels: de bijen. De pomologen helpen onbekende appelrassen te determineren. Daarnaast is er appeltaart en appelsoep verkrijgbaar.

Het Appelfeest is gratis toegankelijk. Voor de sap-pers, de wandeling en de cider-rondleiding is aanmelden noodzakelijk en wordt een bijdrage gevraagd.

Het Groninger Appelfeest wordt georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Groningen en de gemeente Groningen in samenwerking met Doggerland Craft Cider, Landschapsbeheer Groningen en VleugelF/De Biotoop.

Locatie: Vleugel F van Biotoop Haren, Kerklaan 30 in Haren.

Kijk voor het gehele programma en voor het aanmelden op www.appelfeestgroningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden