Extra kaarten beschikbaar voor lezing auteur Karl Ove Knausgård

AP Knausgård Karl Ove
Foto: André Løyning

Er is goed nieuws voor de liefhebbers van de Noorse successchrijver Karl Ove Knausgård.

Er zijn 140 extra plaatsen beschikbaar voor de lezing die Karl Ove Knausgård geeft op zondag 17 januari in de Der Aa-kerk in Groningen.

De kaarten voor de avond waren vorige week snel uitverkocht. Er zijn meer zitplaatsen beschikbaar gekomen, door de lezing te verplaatsen naar het schip van de Der Aa-kerk in plaats van in het koor.

De populaire auteur Knausgård wordt zondagavond 17 januari in de Der Aa-kerk geïnterviewd door Kester Freriks. Ook is er een forumgesprek met lezers over hun fascinatie voor zijn zesdelige romancyclus/autobiografie ‘Mijn Strijd’. De avond wordt omlijst met muziek, waaronder opnames van Knausgårds eigen band Lemen.

Mijn Strijd
De Mijn strijd-reeks is een ongekend literair project van zes boeken, waarin Karl Ove Knausgård onverholen over zichzelf en zijn familie schrijft. Zijn zesdelige romancyclus annex autobiografie roept heftige reacties op, zowel bij pers en publiek als bij zijn naasten.

Als nooit tevoren waardeert hij daarom zijn vrouw Linda, bij wie hij veel steun vindt. Maar juist zij, met haar bipolaire stoornis, lijdt sterk onder de gevolgen van zijn literaire ambities. Had hij dit ervoor over? Knausgård schrijft op ontroerende wijze over identiteit, menselijkheid, literatuur, kunst, geschiedenis, en wijdt een essayistisch intermezzo aan Het Kwaad.

Doordat hij telkens het verstand voorbijgaat, op zoek naar de emotie, laat zijn werk niemand onberoerd. Het langverwachte laatste deel van de Mijn strijd-reeks is zijn meest recente boek Vrouw: een krachtig slot van een ongeëvenaard project in de hedendaagse literatuur.

De kaartverkoop is weer gestart.

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda

Aanvang 20.00 uur

Locatie:
Der Aa-kerk
Akerkhof 2
9711 JB Groningen

Deze avond wordt georganiseerd door De Culturele Onderneming, Paula Stevens en Bijzondere Locaties Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden