Zuidlaardermarkt 2019

Zuidlaardermarktmonument.
Foto: CC BY-SA 4.0/Wikipedia Commons/ Michielverbeek

Vandaag, dinsdag 15 oktober vindt de 819e editie van de Zuidlaardermarkt plaats. Ieder jaar wordt op de derde dinsdag van oktober in het centrum van Zuidlaren de Zuidlaardermarkt gehouden.

De Zuidlaardermarkt is Europa’s grootste paardenwarenmarkt, met een grote kermis en een vier kilometer lange warenmarkt.
Paarden en pony’s wisselen door de handenklapmethode van eigenaar.

De warenmarkt, onderdeel van de Zuidlaardermarkt start gelijk met de opening van de Zuidlaardermarkt en vormt een lint met marktkramen van wel vier kilometer lang. De warenmarkt is geen braderie of vlooienmarkt, maar een echte jaarmarkt.

Op de historische grote Brink is tijdens de Zuidlaardermarkt een grote kermis met 35 attracties voor jong en oud, van draaimolens tot doldraaiende attracties. De kermis is geopend tot en met woensdag.

Landbouwshow

Ook dit jaar wordt een Landbouwshow gehouden tijdens de Zuidlaardermarkt. Dealers presenteren hun tractoren en landbouwmachines op de brink, tussen de Marktstraat en de Brink Zuidzijde. Dit is een opvolger van de traditionele landbouwbeurs, die in 2006 voor de laatste keer werd gehouden in de Prins Bernhardhoeve.

Jaarlijks trekt de Zuidlaardermarkt ruim 150.000 bezoekers en komen uit heel Europa. Alle activiteiten rondom de Zuidlaardermarkt worden georganiseerd door de Stichting Evenementen Zuidlaardermarkt (SEZ).

Extra bussen Zuidlaardermarkt

Ook worden extra bussen ingezet voor de bezoekers van de Zuidlaardermarkt. Deze bussen rijden tussen Zuidlaren en Groningen, Hoogezand, Veendam en Assen. Kijk hier voor meer informatie.

Voor meer informatie: tynaarlo.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden