Vierdaags Festival van de Geest

Foto: De Redactie

Het Festival van de Geest begint donderdagavond. Het festival in en rondom de Nieuwe Kerk staat in het teken van kunst, muziek, lezingen, workshops, een buurtmaaltijd, maar ook een modeshow en theaterkerkdienst.

Festival van de Geest, georganiseerd door de bewonersorganisatie HortusEbbinge en de Nieuwe Kerk duurt tot en met zondag 15 september. Het thema dit jaar is ‘Groen Doen’.

Programma

Burgemeester Peter den Oudsten opent het festival donderdagavond om 20.00 uur. De avond wordt verder ingevuld met verschillende presentaties van onder andere Operatie Steenbreek en Niels Knelis Meijer over zijn actie ‘bloemenzaad inzaaien “beter voor de bijen”‘ en muziek.

De vrijdag staat in het teken van theater en kunst, met toneel, muziek en gedichten.

Zaterdag is het Open Monumentendag en kan de toren van de Nieuwe Kerk beklommen worden. Rondom de kerk is een kunst- en cultuurmarkt te bezoeken. Verder zijn er workshops voor kinderen, muziek, een modeshow en de Buurtmaaltijd.

Op zondagochtend is een theaterkerkdienst. In de middag kan deelgenomen worden aan een natuurwandeling of kunstwandeling.

Kijk voor het hele programma op: hortusebbinge.nl Het Festival van de Geest is gratis te bezoeken.

Reacties

0