Letterenfestival: wetenschappelijk festival in en om de Harmonie

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Bert Kaufmann

Het eerste Groningse Letterenfestival vindt zaterdag 14 september plaats in en om het Harmoniegebouw. De Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen opent haar deuren om kennis te maken met de ‘diverse, dynamische en innovatieve wereld van het Letterenonderzoek’.

Experimenten en livemuziek

Tijdens het Letterenfestival zijn er onder meer workshops, mini-lezingen en demonstraties. Ook kunnen belangstellenden deelnemen aan wetenschappelijke experimenten. Daarnaast is er livemuziek. De Groningse singer-songwriter Marlene Bakker geeft onder andere een optreden. Verder zijn er foodtrucks en een buitenbar.

Bezoekers kunnen onder ander hun kennis van nepnieuws testen en horen waarom het gezond is om op latere leeftijd een nieuwe taal te leren of hun noordelijke tongval laten analyseren met de Stemmen App.

Onderzoekers van het Centre for Media and Journalism Studies organiseren tijdens het Letterenfestival ‘De Grote Niet Te Vermijden ‘Hoe Gaan Kinderen Om Met Media’ Quiz’. De winnaar van de quiz krijgt een mooie prijs.

Burgemeester Peter den Oudsten en professor dr. Gerry Wakker, decaan van de Faculteit der Letteren openen het festival om 13.00 uur officieel. Het programma duurt tot 17.00 uur.

De entree is gratis. Het festival vindt plaats in en rond het Harmoniegebouw aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat 26.

Voor meer informatie over het programma en de line-up van het Letterenfestival: www.rug.nl/let/letterenfestival.

Reacties

0