Benefietmiddag ‘Vrede verbindt over grenzen’

Foto: Google Maps

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert zondag 15 september een benefietmiddag. staat De middag staat in teken van het onderwerp ‘Vrede verbindt over grenzen’ vooruitlopend op de vredesweek. Het doel is om mensen te verbinden.

Tussen 13.30 en 17.00 uur neemt spoken word artist én kok Charles Goudsmit bezoekers mee naar verschillende windstreken. Jazzartiesten Richard Pattiselanno en George Sopacua roepen herinneringen op aan zomerse avonden. Ook zijn er gedichten van Otjep Rahantoknam, Rudo Walker en stadsdichter Renée Luth.

De opbrengst van de Indische hapjes van stichting Heka Leka gaat naar het onderwijs op de Molukken.

De vredesweek

Dit jaar heeft de vredesweek in de week van 21 tot en met 29 september het thema ‘Vrede verbindt over grenzen’. Vrede lijkt vanzelfsprekend. Niets is minder waar. Het vraagt onze blijvende aandacht. Zeker in een tijd van verharding in onze eigen samenleving en non-stop geweld elders. Om mensen uit verschillende achtergronden in hun eigen buurt te verbinden organiseert Charles Goudsmit in het Noordelijk Scheepvaartmuseum een middag met lekker eten, muziek en poëzie.

Waar kom je weg? is verlengd

De expositie ‘Waar kom je weg – Zes eeuwen migratie naar Groningen?’ is verlengd tot en met 29 september door het succes van de tentoonstelling en het gevarieerde randprogramma. In de tentoonstelling maken bezoekers een reis door het migratieverleden van Groningen.

De kosten van de benefietmiddag zijn 8 euro, inclusief toegang tot de tentoonstelling ‘Waar kom je weg? – Zes eeuwen migratie naar Groningen’.

Aanmelden kan via [email protected] of via 050-3122202.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden