Groninger Reddingsbrigade opent haar deuren voor nieuwe redders

Foto: Groninger Reddingsbrigade

De Groninger reddingsbrigade organiseert zaterdag 14 september voor de tweede maal een open dag op het Hoornsemeer in Groningen. Op de open dag kunnen belangstellenden kennis maken met de reddingsbrigade en kijken of er een redder in hun schuilt.

De Groninger Reddingsbrigade (GRB) is een vereniging en biedt trainingen voor jong en oud. Alle trainingen zijn gericht op het verminderen van verdrinkingen. Jonge kinderen kunnen leren zwemmen via het zwem-ABC, terwijl volwassenen de kneepjes van de eerste hulp leren en aan de slag kunnen als toezichthouder rondom recreatieplassen.

De Open Dag is vooral gericht op de hulpverlening.

Bezoekers kunnen de redders van de brigade in diverse demonstraties aan het werk zien. Ook kan men op de parkeerplaats nabij Kaap Hoorn de voer- en vaartuigen van de brigade bewonderen, meevaren op een van de botende redders van de brigade of zelfs een reddingscertificaat behalen.

Ook is er een informatiemarkt. De open dag duurt van 11.00 uur tot 16.00 uur.

De Groninger Reddingsbrigade is een vrijwilligersorganisatie met ruim tweehonderd leden en naast het aanbieden van diverse opleidingen staat de brigade ook paraat voor toezicht en hulpverlening.

Kijk hier voor meer informatie.

Reacties

0