Feestprogramma Groningens Ontzet 2019

Foto: De Redactie

Groningen viert deze week het ontzet in 1672! Ook dit jaar zijn er opnieuw veel activiteiten rondom dit ontzet. Alle activiteiten, behalve de kermisattracties, zijn gratis toegankelijk.

De dag start woensdag om 8.20 uur met de ceremonie bij buste Carl von Rabenhaupt op het Waagplein. De burgemeester van Groningen, de commissaris van de Koning en de voorzitter van de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken leggen een krans. Vervolgens wordt het Grönnens Laid gezongen.

Vervolgens vindt om 9.00 uur het traditionele klokkenluiden van de Martinitoren plaats, waarna de stadsbeiaardier Auke de Boer bekende liederen op het carillon speelt.

Op de drafbaan in het Stadspark is ’t Peerdespul van 8.00 uur tot 17.30 uur te bezoeken. De Traditionele Paardenkeuring is om 9.30 op de Vismarkt.

Gastspreker de heer Herman Pleij houdt om 11.30 uur de 28 Augustus Rede in de Aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit.

In de middag staan verschillende acitiviteiten op het programma waarondede Drakenbootrace, de Bommen Berendmarkt en een boeken- en platenmarkt. Bij de Reitemakersrijge zijn kinderactiviteiten. Op de Westerhaven zijn Drone demonstraties en verschillende optredens.

Op het Waagplein vindt van 17.30 uur tot 22.30 uur het Bommen Berend Festival plaats met CYNN, Wanton, The Mudd en Haas.

Natuurlijk is de zomerkermis woensdag nog te bezoeken tot 24.00 uur.

De dag sluit af vanaf 22.30 met vuurwerk in de Zuiderhaven.

Kijk voor het hele programma op volksvermakengroningen.nl.

Reacties

0