Queen musical ‘We Will Rock You’ naar Groningen

Foto: Publiek Domein

De musical We Will Rock You over de legendarische Britse rockgroep Queen komt in januari 2020 naar Groningen. De tour is verlengd met zes extra voorstellingen van 15 tot en met 19 januari in MartiniPlaza.

We Will Rock You

De rockmusical We Will Rock You is een futuristisch avontuur met 24 van de grootste hits van de legendarische Britse rockgroep Queen. Het verhaal, dat geschreven werd door Ben Elton, speelt zich af in een tijd waarin live-muziek en muziekinstrumenten verboden zijn. ‘Maar de jeugd rebelleert en strijdt tegen het almachtig bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft. Het verzet groeit!’

Hoofdrol

De hoofdrol werd de afgelopen tijd gespeeld door de Amerikaanse zangeres Anastacia, maar zij is niet te zien in Groningen. De rol wordt gespeeld door de Zuid-Afrikaanse zangeres Tia Architto. Zij schitterde onder andere in grote musicals als West Side Story, Sound of Music en Sister Act. De zangeres behoort volgens kenners tot de grootste musicalsterren ter wereld.

Deze nieuwe versie van de wereldberoemde musical van Queen en Ben Elton wordt geheel in het Engels opgevoerd en is een sensationele ode aan de iconische muziek van rocklegende Queen met nummers als ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Don’t Stop Me Now’, ‘Killer Queen’ en vanzelfsprekend ‘We Will Rock You’.

De originele versie van We Will Rock You ging op 12 mei 2002 in het Dominion Theatre in de Londense West End in première en was daar meer dan 4.600 voorstellingen te zien. De rockshow met de muziek van Queen is inmiddels door meer dan 20 miljoen bezoekers op alle zes continenten en in meer dan 28 landen te zien geweest.

De kaartverkoop voor de voorstellingen van We Will Rock You in MartiniPlaza in Groningen is inmiddels gestart.

Reacties

0