Noorderzon barst vandaag weer los

Archief De Redactie.
Foto: Jan Buurma

Vanaf vandaag, donderdag 15 augustus staat het Noorderplantsoen elf dagen in het teken van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen. De 29e editie van het internationale podiumkunstenfestival in combinatie met groots zomerfeest duurt tot en met zondag 25 augustus.

Tijdens Noorderzon is er ontzettend veel te zien. Theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst gaan hand in hand met eten, drinken en ontmoetingen. Op het programma staan in totaal 179 voorstellingen in tenten of buitenpodia in het Noorderplantsoen en op veel locaties en podia in de binnenstad van Groningen of te wel Noorderzon DownTown.

Kunstenaars vanuit Frankrijk, Australiƫ, Cambodja, Chili, Noorwegen, Belgiƫ, Duitsland, Thailand, de Verenigde Staten, Groot-Brittanniƫ, Zwitserland, Finland, Zuid-Afrika, Mozambique en Hongarije en Nederland bieden voorstellingen van hele kleine tot hele grote uitvoeringen.

Ook zijn er voorstellingen met nagesprekken, het verhaal achter het verhaal. Kijk hier voor alle voorstellingen met nagesprekken.

Programma

Naast het hoofdprogramma met onder andere Franse slapstick, gedurfde dansexperimenten of een Chinees liefdesverhaal zijn er zeven festivals in het festival. Het Gemaakt in het Noorden-programma laat bezoekers op ontdekkingstocht door Groningen gaan, en doorbreekt het taboe rond mannenprostitutie met Schout bij Nacht.

Bij Literaturia worden mooie verhalen verteld. Het muziekprogramma, met meer dan 70 concerten, wordt op het Dok geopend door het energieke Golden Dawn Arkestra (VS) en afgesloten door De Likt (NL).

In het Contextprogramma vinden bezoekers uitdagende lezingen, talkshows en debatten terug. Er zijn voorstellingen en doe-dingen voor de jongste gasten bij De Speelweide en korte voorstellingen in het Containerprogramma. Ouderen komen drie dagen aan bod bij Stee in Plantsoen.

Ook kunnen bezoekers kiezen voor de Mystery Voorstelling of Mystery Route. Tijdens festival Noorderzon worden nieuwe tips gegeven op de website.

Kijk voor meer informatie en de kaartverkoop: noorderzon.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden