Weekendtips voor Groningen #32

Foto: Jan Buurma

Dit weekend is er genoeg te doen in Groningen. Van Chill in the City en Ommelander Markt tot Technofestival Paradigm, Historische Dagen en Blotevoetenpad.

Chill in the City

In de Zwanestraat in de binnenstad van Groningen kan tijdens het shoppen genoten worden van leuke acties door de ondernemers. Onder de noemer Chill in the City is er livemuziek of bijvoorbeeld gratis kleur advies of schoenen poetsen.

Ommelander Markt

Zaterdag is de Ommelander markt, waar streekproducten uit de regio te koop zijn. Ondanks de vakantieperiode is het deze zaterdag volgens de Ommelander Markt een volle markt met 18 standhouders. Brood, vis, vlees, vleeswaren, kaas, zuivel, eieren, groente, eetbare bloemen en groenteplantjes, maar ook natuurlijk wol, handgemaakte producten van hergebruikt materiaal, boekjes en bloemen zijn een aantal voorbeelden. Er is nog veel meer te koop. De Ommelander Markt is te boeken op het Harmonieplein aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat vanaf 10.00 uur. Kijk hier voor meer informatie.

Paradigm Festival

Het voormalige Suiker Unie-terrein is het toneel dit weekend van Paradigm Festival. Het techno elektronische muziekfestival met house en technomuziek is te bezoeken tot en met zondag 11 augustus. Naast muziek is er ruimte voor creativiteit. Elektronische muziek, kunstenaars, artiesten zijn onderdeel van het festival. Er zijn zowel dag-, avond- of weekendtickets te koop. Locatie: Paradigm, Energieweg 10 in Groningen. Voor meer informatie paradigmfestival.com

Historische Dagen Verhildersum

De magie van het verleden is dit weekend te beleven tijdens de historische dagen op Landgoed Verhildersum. De sfeer van de 19e eeuw is te proeven door onder andere muziek, demonstraties van ambachten en prachtige uit die tijd geklede mensen, zoals onder andere de wasvrouw bij het arbeidershuis en keukenmeiden in de borg. Ook is er een boerenmarkt. Het historische evenement is zowel op zaterdag als zondag te bezoeken van 10.30 uur tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie: verhildersum.nl

Blotevoetenpad Fraeylemaborg

Op blote voeten wandelen door het Engelse landschapspark van de Fraeylemaborg? Dat kan vanaf zondag 11 tot en met maandag 19 augustus. De wandeltocht gaat behalve over de zandpaden ook dwars door de vijver van 3,5 kilometer. Tijdens de tocht er ook muziekinstrumenten waarop iedereen mag spelen en er zijn enge voeldozen. Opgeven is niet nodig. Het Blotevoetenpad is iedere dag te lopen tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Locatie: Fraeylemaborg, Hoofdweg 30 in Slochteren. Voor meer informatie: fraeylemaborg.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden