Première ‘I am Europe’ van Théâtre National de Strasbourg en NNT

Scène uit ‘I am Europe’ .
Foto: ®JeanLouisFernandez - Théâtre National de Strasbourg

De Nederlandse première van ‘I am Europe’ is woensdag 4 september in de Stadsschouwburg in Groningen. Deze energieke mix van persoonlijke verhalen, dans en film toont het Europa van nu. Théâtre National de Strasbourg maakt met deze voorstelling een tournee langs Europese steden en doet in Nederland uitsluitend Groningen aan.

‘I am Europe’

De jonge spelers vertellen persoonlijke verhalen en dromen, die opvallend veel onderlinge overeenkomsten hebben. Want of je nou in Nederland, Spanje, Kroatië of Italië woont: de problematiek en de uitdagingen waar jongeren voor staan zijn vergelijkbaar. De jonge spelers geloven allen sterk in een toekomst als Europeaan. Zij maken dwars door taal- en cultuurbarrières contact met elkaar en gaan voor grenzeloze vriendschap, relaties en geluk.

Theatermaker Falk Richter maakt een pakkend panorama van het hedendaagse Europa samen met acht jonge acteurs en dansers uit heel Europa. Het Nederlandse aandeel komt van het Noord Nederlands Toneel: de Marokkaans-Nederlandse actrice Khadija El Kharraz Alami.

‘I am Europe’ wordt gesproken in het Nederlands, Frans, Kroatisch, Portugees, Arabisch en Engels en heeft Nederlandse en Engelse boventitels.

De aanvang is om 20.15 uur.

Voor meer informatie: spotgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden