050&Mode goes Sustainable

Foto: Jan Buurma

050&Mode vindt dit jaar op 28 september plaats. Het evenement staat dit jaar in het teken van duurzaamheid.

Groningen City Club (GCC) roept ondernemers op om mee te doen aan het evenement.

‘Na een Avant Gardistische show in 2018 gaat 050&Mode dit jaar voor sustainable. In deze tijd van bewustwording ten aanzien van verspilling, CO2 uitstoot en overdaad, hebben we besloten om dit jaar de samenwerking te zoeken met Sustainable Moments’, aldus de GCC in de nieuwsbrief.

Daarmee wil de organisatie aan de klanten laten zien dat ondernemers duurzaamheid belangrijk vinden en een steentje daaraan bijdragen.

050&Mode

Op de Grote Markt wordt een hoofdpodium geplaatst, met daarin shows van onder meer Noorderpoort en Alfa College. Over de exacte invulling wordt nog hard nagedacht. GCC vraagt mode-ondernemers iets te organiseren in de winkels. ‘Dat kan muziek zijn, een kleine modeshow, drankjes, noem maar op! Mooi zou zijn als ook in de winkel terug te zien is waarom uw winkel in het kader ‘duurzaamheid’ past’.

Wat is nou eigenlijk duurzaam?

Duurzaam gaat volgens GCC niet alleen over het gebruik van energie, of het hergebruik van materialen. Het gaat ook over de wijze van productie. ‘Zijn de arbeidsomstandigheden bij de producent goed? Of om de keuze van de stoffen en de wijze waarop die zijn geproduceerd. Maar ook de mogelijkheid om de kleding eindeloos te kunnen combineren door de tijdloosheid, waardoor het kledingstuk veel langer meegaat. Of het vervangen van plastic labels door milieuvriendelijker labels. Of de klimaatbeheersing in de winkel in de winter. Duurzaamheid gaat over vele aspecten. Vaak zijn er veel meer kansen om te laten zien dat we duurzaam bezig zijn dan we denken. Douwe komt namens Sustainable Moments graag bij u langs om te adviseren en te inventariseren.

Waar staat u nu en waar staat u over een paar jaar?’

Geen enkele winkel is nog 100% duurzaam. Het is daarom goed om doelen te stellen. Voor over een jaar, of over een paar jaar. ‘Wat gaat u verbeteren aan uw winkel? Laat het zien op 28 september!’

Aanmelden kan via [email protected].

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden